Grekisk makrill

Betyg 3.1 av 5.19 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Grekisk makrill

Grekisk makrill är en medelhavsinspirerad fiskrätt. Med smak av fetaost, oregano, tomat och kalamataoliver blir fisken mycket aptitlig. Servera gärna med kokt potatis.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2007

Grekisk makrill

Ingredienser

4 portioner
400 g makrill (400 g motsvarar t ex 1 paket fryst, tinad makrill)
200 g fetaost
2 msk repad färsk oregano
1 tsk flingsalt
1 krm nymalen svartpeppar
1 burk tomatsås (s k pastasås, à 400-500 g)
100 g kalamataoliver

Gör så här

00:04:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Har ett tips med den här rätten. Ta bort skinnet på fisken och ev ben i mitten. Lägg i ungsform, slå över färdig tomatsås, smulad feta, oregano och oliver. Salt och peppar. Baka i ugn. Låt kallna och ät på hårt bröd. Mums!

    Catharina

  • Mycket god och enkel rätt. Utgick från frysta portionsstora filéer. Delade varje filé på mitten.

    Elisabet

  • Gott, men inte jättegott! Kanske beroende på att makrillen som jag köpte färsk, inte var så bra nu i slutet på februari. "Såsen" var en fullträff. Funderar på att ersätta makrillen med annan fisk. Några förslag?

    Ingmarie

Näringsvärde per portion

Energi2690 KJ / 640 kCal

Testa liknande recept

  • Rökt fisk med svamptartar
    Betyg 4.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Makrillmacka med solros
    Betyg 2.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad