Grekisk färslimpa med gurksallad och fetayoghurt

Grekisk färslimpa med fetayoghurt är en variant på köttfärslimpa med massor av spännande smaker. Färslimpan får smak av oliver, vitlök och oregano och steks saftig i ugnen. Som tillbehör till denna rätt serveras yoghurt med smak av fetaost som blandats, krispig potatis samt en syrlig gurksallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2015

Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g fast potatis
1 msk olja
salt
peppar
Färslimpa
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
2 vitlöksklyftor
140 g gröna oliver med pimento
ca 500 g blandfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 ägg
1 tsk oregano
Fetayoghurt
150 g fetaost
2 dl matyoghurt
Sallad
1/2 gurka
65 g mangold
1 tsk vitvinsvinäger
1 msk olivolja
Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3072 KJ / 736 kCal
Fett41 g
Salt3.7 g
Kolhydrater48 g
Protein40 g

Kommentarer
10 stMycket gott!
Magdalena
Två av tre barn skulle det vara. Jag har tydligen glömt hur många barn jag har. Men av fem personer, var det mycket väl godkänt av fyra.
Rebecca
Jättegott, även om jag inte är ett stort fan av oliver. Två av fyra barn tyckte att det var jättegott! Enkelt att göra.
Rebecca
Uteslöt oliverna, barnen var mycket skeptiska men det blev tomt på faten med kommentaren ”det smakar som köttfärssås, jätte gott”.
Anna
Vegetarisk variant: använd formbar växtbaserad färs! Annat tipps: lägg till hackad lök i limpan :)
Malin
Hej Malin! Tack för att du delar med dig av dina tips! Hälsningar Elina
ICA-köket
Grisfärs är varken nyttigt eller gott, byt till lamm istället
Ingegerd
Hej Rikard! Du kan självklart byta ut och blanda efter eget tycke och smak. Om du har Matkassen kan du se i förväg vad för ingredienser det är med och i så fall kompletteringshandla. Lycka till!
Ica-köket
Usch. Alldeles för hög andel fläsk i färsen, varken konsistens eller smak blir bra. Kan ni snälla sluta med rätter på ren fläskfärs och blandfärs med mindre än 50% nöt?
Rikard
Supergod och lätt sås
Anna
Det var riktigt gott men jag bytte ut blandfärsen till lammfärs och mangold till babyspenat eftersom jag är diabetiker bytte jag ut potatisen och gjorde salladen mer mättande så då tillförde jag morötter och tomater och basilika samt purjolök.
Fredrika