Grekisk färslimpa med gurksallad och fetayoghurt

Betyg 3.9 av 5.71 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Grekisk färslimpa med gurksallad och fetayoghurt

Grekisk färslimpa med fetayoghurt är en variant på köttfärslimpa med massor av spännande smaker. Färslimpan får smak av oliver, vitlök och oregano och steks saftig i ugnen. Som tillbehör till denna rätt serveras yoghurt med smak av fetaost som blandats, krispig potatis samt en syrlig gurksallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2015

Grekisk färslimpa med gurksallad och fetayoghurt

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g fast potatis
1 msk olja
salt
peppar

Färslimpa

1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
2 vitlöksklyftor
140 g gröna oliver med pimento
ca 500 g blandfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 ägg
1 tsk oregano

Fetayoghurt

150 g fetaost
2 dl matyoghurt

Sallad

1/2 gurka
65 g mangold
1 tsk vitvinsvinäger
1 msk olivolja

Gör så här

00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

10 st
  • Mycket gott!

    Magdalena

  • Två av tre barn skulle det vara. Jag har tydligen glömt hur många barn jag har. Men av fem personer, var det mycket väl godkänt av fyra.

    Rebecca

  • Jättegott, även om jag inte är ett stort fan av oliver. Två av fyra barn tyckte att det var jättegott! Enkelt att göra.

    Rebecca

  • Uteslöt oliverna, barnen var mycket skeptiska men det blev tomt på faten med kommentaren ”det smakar som köttfärssås, jätte gott”.

    Anna

  • Vegetarisk variant: använd formbar växtbaserad färs! Annat tipps: lägg till hackad lök i limpan :)

    Malin

    Hej Malin! Tack för att du delar med dig av dina tips! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Grisfärs är varken nyttigt eller gott, byt till lamm istället

    Ingegerd

  • Hej Rikard! Du kan självklart byta ut och blanda efter eget tycke och smak. Om du har Matkassen kan du se i förväg vad för ingredienser det är med och i så fall kompletteringshandla. Lycka till!

    Ica-köket

  • Usch. Alldeles för hög andel fläsk i färsen, varken konsistens eller smak blir bra. Kan ni snälla sluta med rätter på ren fläskfärs och blandfärs med mindre än 50% nöt?

    Rikard

  • Supergod och lätt sås

    Anna

  • Det var riktigt gott men jag bytte ut blandfärsen till lammfärs och mangold till babyspenat eftersom jag är diabetiker bytte jag ut potatisen och gjorde salladen mer mättande så då tillförde jag morötter och tomater och basilika samt purjolök.

    Fredrika

Näringsvärde per portion

Energi3072 KJ / 736 kCal
Fett41 g
Salt3.7 g
Kolhydrater48 g
Protein40 g

Testa liknande recept

  • Plockiga fetabiffar
    Betyg 2.9 av 5.148 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grekisk färslimpa med fetayoghurt
    Betyg 4.3 av 5.58 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fårost till grillspett
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Bakad fetaost med oliver
    Betyg 4.7 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad