Grekisk färslimpa med fetayoghurt

Spännande variant på köttfärslimpa fullspäckad med smaker från medelhavet! Grekisk färslimpa med fetayoghurt är en mättande och inspirerande rätt där den saftiga färslimpan (med gröna oliver), får sällskap av en smarrig fetaostkräm, tomater i olja och vinäger, samt nykokt potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2014

Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g potatis
1 msk olja
salt
peppar
Färslimpa
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
2 vitlöksklyftor
140 g gröna oliver med pimiento
ca 500 g blandfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 ägg
1 tsk oregano
Fetayoghurt
150 g fetaost
2 dl matyoghurt
Tomater
3 tomater
1 tsk vinäger
1 msk olivolja
1/2 kruka persilja
Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3152 KJ / 755 kCal
Fett43.8 g
Salt5.21 g
Kolhydrater48.7 g
Protein38.3 g

Kommentarer
12 stSupergott med oliver!! Ändrade ingenting i receptet, men kommer göra mer potatis nästa gång.
Ulrika
La till citronsaft och citronzest
Oskar
Lade i soltorkade tomater och fetaosten i färsblandningen. Supergött
Ann-charlotte
Jag läste kommentarerna och tog rådet att byta ut oliver mot röd chilipeppar- supergott!
Ann-charlotte
Supersmarrigt, snabbt och smidigt😄
Björn peter
God rätt, mycket limpa lite potatis. Vi fick göra extra potatisar.
Anders
Mycket gott! Lätt och snabbt lagat.
Katrina
Otroligt gott och enkelt att tillaga. Valde bort de gröna oliverna och tog röd chilipeppar som jag finhackade och blandade i färsen istället.
Karin
Jätte gott, vi tänkte att oliver kommer inte passa barnet så vi gjorde hälften med och hälften utan, det blev perfekt. Kommer absolut laga rätten igen.
Pia
God. Barnen hade dock svårt med Oliverna i färsen. Nästa gång gör jag halva smeten utan Oliver.
Magnus