Green goddess-dressing
Sommarens räddare i nöden! Gör en stor laddning av green goddess-dressingen och ha i kylen. Passar till lamm, fisk, grillade grönsaker eller bara till en stor härlig grönsallad.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017
Ingredienser
ca 4 dl
1 kruka persilja
1 kruka basilika
2 dl babyspenat
1/2 msk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk flytande honung
1 dl olivolja
3/4 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 dl turkisk yoghurt (10 %)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Energi4414 KJ / 1059 kCal
Fett101 g
Salt5.47 g
Kolhydrater23 g
Protein14 g
Kommentarer
Enkelt, fräscht, lätt och smakrik
Laila
2024-09-27Lite besviken över att den här dressingen var den bästa rätten på bordet :D
David
2024-08-31Skippade yoghurten för att få den vegansk. Och det blev den godaste dressing jag någonsin smakat.. Tack.
Leela
2024-06-20