Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Gravlaxtartar

Gravlaxtartar är en underbar lite fastare röra med gravad lax, färsk lax, salladslök, dill och senap. Tartaren tillagar du relativt enkelt och passar lika bra till förrätten som till tilltuggen en fredag eller lördagskväll.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och skiva salladslöken fint. Hacka laxen och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
  2. Garnera med dill. Den färska laxen måste ligga i frysen i fyra dygn för att kunna ätas rå. Vid tillagning ska den vara tinad.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 salladslök
  • 100 g gravad lax
  • 75 g färsk lax
  • 1 1/2 msk grov senap
  • 1 msk pressad citron
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 knippa dill
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?