Gravlaxsnitt med hovmästarklick

Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
2
Gravlaxsnitt med hovmästarklick

En kall lyxig laxrätt för julbordet eller som mingelmat på festen! Lägg gravlaxen på en skiva kokt kall potatis eller på en bit knäcke, toppa med färskost- och hovmästarsås sedan är det är klart för servering!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011

Gravlaxsnitt med hovmästarklick

Ingredienser

8 bitar
3 msk färdig hovmästarsås
100 g färskost
gravlax
kall potatis med skal eller knäckebröd
dill

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Fantastiskt gott som aperitif med lite vitt vin, och så enkelt! Vi valde knäckebröd istället för potatis och gästerna var hänförda.

Lotta

2022-07-19

Lägg laxen på en bit hårt bröd som Marika. Supergott

Birgitta

2011-12-29

Testa liknande recept

Najadlaxrulle med gurka och senapskräm
Betyg 2.9 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Snittar på kavring med prästostkräm och räkor
Betyg 3.4 av 5.
27 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kaviarröra
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Laxrullar med wasabi sesame
Betyg 3.8 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kavringskanapé med rödbetsgravad lax
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tunnbrödsstubbar med rökt rensstek/gravad lax
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga