Bakat ägg med lax och spenat

64
4
Bakat ägg med lax och spenat

Att baka ägg i små frallor är ett roligt och matigt sätt att servera den ljuvliga råvaran på. Frallorna, som även rymmer kallrökt lax och smörfräst spenat, sköter sig själva i ugnen och passar lika bra på buffén som till helgfrukosten. Eller varför inte på påskbordet?

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015

Bakat ägg med lax och spenat

Ingredienser

4 portioner
1 schalottenlök
1 msk smör
1 påse färsk babyspenat (à ca 65 g)
4 ljusa frallor
2 - 4 skivor kallrökt lax
4 ägg
salt och svartpeppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

64

Kommentarer

Helena

2020-11-17

Jag gillar inte lax så jag klippte i bacon istället. Jättegott

Maria

2020-04-10

Inte en chans att få plats med ett helt ägg i, och då minskade jag på både lax och lök-spenaten.

Redaktionen ICAse

2020-04-14

Hej Maria! Vi har uppdaterat receptet något. Mängderna är ju lite beroende på hur mycket man gröper ur brödet och hur stora skivor lax man har osv. Hoppas det smakade bra trots att de var knepiga att få till. Hälsningar Ulrika

Maria

2020-04-10

Jättegott, men knepigt att få äggen bra. Vitan ville aldrig stelna.

Näringsvärde per portion

Energi 1396 KJ / 334 kCal
Fett 16 g
Salt 444 g
Kolhydrater 27 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden