Bakat ägg med lax och spenat
Att baka ägg i små frallor är ett roligt och matigt sätt att servera den ljuvliga råvaran på. Frallorna, som även rymmer kallrökt lax och smörfräst spenat, sköter sig själva i ugnen och passar lika bra på buffén som till helgfrukosten. Eller varför inte på påskbordet?
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015
Ingredienser
4 portioner
1 schalottenlök
1 msk smör
1 påse färsk babyspenat (à ca 65 g)
4 ljusa frallor
2 - 4 skivor kallrökt lax
4 ägg
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1396 KJ / 334 kCal
Fett16 g
Salt4.44 g
Kolhydrater27 g
Protein23 g
Kommentarer
Jag gillar inte lax så jag klippte i bacon istället. Jättegott
Helena
2020-11-17Inte en chans att få plats med ett helt ägg i, och då minskade jag på både lax och lök-spenaten.
Maria
2020-04-10Hej Maria! Vi har uppdaterat receptet något. Mängderna är ju lite beroende på hur mycket man gröper ur brödet och hur stora skivor lax man har osv. Hoppas det smakade bra trots att de var knepiga att få till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-04-14Jättegott, men knepigt att få äggen bra. Vitan ville aldrig stelna.
Maria
2020-04-10