Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Bakat ägg med lax och spenat

Att baka ägg i små frallor är ett roligt och matigt sätt att servera den ljuvliga råvaran på. Frallorna, som även rymmer kallrökt lax och smörfräst spenat, sköter sig själva i ugnen och passar lika bra på buffén som till helgfrukosten. Eller varför inte på påskbordet?

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och finhacka schalottenlöken.
  3. Fräs löken i smöret ett par minuter utan att det tar färg. Rör ner spenaten och låt fräsa ytterligare 1 minut. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär av ett lock och gröp ur frallorna. 
  5. Fördela laxen i det urgröpta hålet. Lägg på spenat.
  6. Knäck försiktigt ett ägg i varje fralla.
  7. Ställ bröden på en bakpappersklädd plåt eller i en liten ugnssäker form.
  8. Gratinera i övre delen av ugnen 8–12 minuter.  

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 schalottenlök
  • 1 msk smör
  • 1 påse babyspenat (à ca 65 g)
  • 4 små ljusa frallor
  • 4 skivor kallrökt lax
  • 4 ägg
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1396 kJ / 334 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept