Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Gravlax på tunnbröd med färskpotatissallad

En potatissallad med gravlaxsås, lök och dill tillsammans med små färskpotatisar låter inte helt fel, eller hur? Servera potatissalladen med gravlaxskivor och stenbitsrom på hårda tunnbrödsskivor och du har en vinnare.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka små färskpotatisar i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt svalna något.
  2. Blanda gravlaxsås med vatten. Finhacka rödlöken, gräslöken och dillen. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  3. Dela potatisen och blanda ner i såsen tillsammans med stenbitsrommen. Servera gravlaxskivor och hårt tunnbröd till potatissalladen.

Ingredienser

  • 500 g små färskpotatisar
  • 1 dl gravlaxsås
  • 2 msk vatten
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 dl finhackad gräslök
  • 1/2 dl finhackad dill
  • smaka av med salt och nymalen svartpeppar
  • 50 g rökt stenbitsrom
  • 300 g gravlaxskivor
  • 10 st hårt tunnbröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?