Hemmagjord kaffeskrubb

11
5
Hemmagjord kaffeskrubb

Huden kan ibland behöva en boost, ge bort en upplyftande ansiktsskrubb gjort på kaffesump, kokosolja och farinsocker. Kaffet ger energi till huden och tillsammans med farinsockret tar den bort döda hudceller. Gör dubbelsats för du kommer vilja behålla en själv.

Hemmagjord kaffeskrubb

Ingredienser

1 burk
2 msk kokosolja
sump från 1 kopp kaffe
3 msk farinsocker

Gör så här

Tips

Kan förvaras i rumstemperatur, använd gärna ekologiska produkter.
Större mängder kaffesump bör slängas i matavfall. Spola gärna mycket varmt vatten i avloppet efter du har sköljt av scruben.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Maria

2020-12-14

Hej! Sump från en kopp kaffe, menar ni ett kaffemått då? God jul!

Redaktionen ICAse

2020-12-16

Hej Maria! Ja, ett kaffemått ungefär eller det som blir över, vissa tar lite mer och vissa tar lite mindre. 😉 God jul! Hälsningar Elina

Madeléne

2019-10-12

Hur går det här ihop med att man inte vill ha fett och kaffesump i avloppet...? Vill gärna använda skrubb, men inte att det ska bli stopp i rören.

Redaktionen ICAse

2019-10-14

Hej Madeléne! Tack för din kommentar och du har helt rätt. Kaffesump bör inge spolas i avloppet utan slängas i matavfall. Vi har förtydligat det i receptet. Vi kan tipsa om att använda scrub bara någon gång då och då och sedan spola avloppet med hett vatten efteråt. Eller varför inte göra det på sommartid då man kan göra den här skönhetsritualen utomhus och samtidigt ge extra näring till rabatterna med kaffesumpen! Hälsningar Elina

Tatyana

2019-09-11

Hur länge bliv den användbart i några dagar eller upp till en vecka? Måste den stå i kylen hela tiden? Tänkte kanske man kan göra en sådan och ta med sig utomlandsresa?

Redaktionen ICAse

2019-09-12

Hej Tatyana! Den bör hålla i ca 1 månad så du kan lugnt ta med den på din utlandsresa. Hälsningar Michelle