Gravade äggulor

Betyg 4.1 av 5.27 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Gravade äggulor

Att grava äggulor kanske låter svårt, men det är det inte! Efter fyra dagar i salt och socker och två timmar i ugnen får de en djup, mättad smak och är redo rivas över exempelvis pasta, risotto och sallader.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018

Gravade äggulor

Ingredienser

4 st
2 dl strösocker
2 dl salt
4 äggulor

Gör så här

02:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

6 st
  • Detta är min absoluta favorit! Händer rätt ofta att jag inte har parmesanost och det här är tom. Bättre än det! Ger liksom en liten extra umfh i maten❤️

    Berglind

  • 🐣bättre om jag fått vuxit upp till höna!!!!!! Nej nej och åter nej!!!!!

    Christina

  • Till fyra äggulor tar jag en dl socker och en dl salt. Det räcker gott att bädda in gulorna i. Lådan kan gärna ha mindre mått än de som anges i receptet. Sparar plats i kylen.

    Annie

Testa liknande recept

  • Sellerisallad med gravad äggula
    Betyg 4.3 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Äggtoddy
    Betyg 4 av 5.95 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Vegansk gravad lax av morot
    Betyg 3.9 av 5.83 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Klassisk rödbetsgravad lax
    Betyg 4.6 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Minipavlova med lemon curd
    Betyg 4.6 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gravad lax med granatäpple
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad