Gravad sötsur strömming

0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Gravad sötsur strömming

Den hemmagravade, sötsura strömmingen tar ett par dagar att förbereda, men passar sedan perfekt till midsommarlunchen. Den sötsura såsen ger strömmingen lite extra sting. Servera med färskpotatis och knäckebröd.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2011

Gravad sötsur strömming

Ingredienser

10 portioner
1 kg strömmingsfiléer
8 vitpepparkorn
5 dl vatten
1 dl ättiksprit (12%)
2 msk salt

Sötsur sås

1 dl vit sirap
1 dl ättiksprit (12%)
1/2 dl vatten
3 dl vispgrädde
2 - 2 1/2 msk sweet chilisås
1 krm salt
2 krm vitpeppar

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Klargravad strömming
    Betyg 2.8 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gravad strömming
    Betyg 3.9 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Inlagd strömming från Hälsingland
    Betyg 4 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Strömmingslåda
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad