Gravad sill med paj

Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Gravad sill med paj

Sill, ost och smör - SOS - på ett helt nytt och fenomenalt sätt! Gravad sill eller strömming i en krämig och smakrik sås tillsammans med en prästostpaj smaksatt med muskot och kumminkryddat brännvin. En mycket god och elegant rätt på midsommarafton.

Ett recept från:
Buffé nr 7, 1996

Gravad sill med paj

Ingredienser

6 portioner
1 kg filéad sill eller strömming i flundror (som varit fryst minst 2 dygn)

Ättikslag

1 4/5 dl ättikslag (24 %)
8 dl vatten
2 msk salt
1 msk socker

Sås

3 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 dl gräddfil
3 msk dijonsenap
saft av 1/2 citron
några stänk worcestershiresås
4 vitlöksklyftor
2 dl hackade, blandade örter t ex dill, persilja, dragon och krasse

Prästostpaj

3 frysta smördegsplattor
300 g prästost
1 1/2 dl vispgrädde
5 msk O P Anderson (alkoholfritt alternativ är mjölk)
muskotnöt

Gör så här

06:00:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Snapsgravad lax
Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Strömming i vitlöksvinäger (Boquerones en vinagre)
Betyg 4.3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Gravad strömming
Betyg 3.7 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Klargravad strömming
Betyg 2.8 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Gravad sötsur strömming
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Tonys gravade strömming
Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad