Gravad sill med paj

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Gravad sill med paj

Sill, ost och smör - SOS - på ett helt nytt och fenomenalt sätt! Gravad sill eller strömming i en krämig och smakrik sås tillsammans med en prästostpaj smaksatt med muskot och kumminkryddat brännvin. En mycket god och elegant rätt på midsommarafton.

Ett recept från:
Buffé nr 7, 1996

Gravad sill med paj

Ingredienser

6 portioner
1 kg filéad sill eller strömming i flundror (som varit fryst minst 2 dygn)

Ättikslag

1 4/5 dl ättikslag (24 %)
8 dl vatten
2 msk salt
1 msk socker

Sås

3 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 dl gräddfil
3 msk dijonsenap
saft av 1/2 citron
några stänk worcestershiresås
4 vitlöksklyftor
2 dl hackade, blandade örter t ex dill, persilja, dragon och krasse

Prästostpaj

3 frysta smördegsplattor
300 g prästost
1 1/2 dl vispgrädde
5 msk O P Anderson (alkoholfritt alternativ är mjölk)
muskotnöt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Snapsgravad lax
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Strömming i vitlöksvinäger (Boquerones en vinagre)
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klargravad strömming
Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gravad strömming
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tonys gravade strömming
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gravad sötsur strömming
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga