Gravad sill med paj
Sill, ost och smör - SOS - på ett helt nytt och fenomenalt sätt! Gravad sill eller strömming i en krämig och smakrik sås tillsammans med en prästostpaj smaksatt med muskot och kumminkryddat brännvin. En mycket god och elegant rätt på midsommarafton.
Ett recept från:
Buffé nr 7, 1996
Ingredienser
6 portioner
1 kg filéad sill eller strömming i flundror (som varit fryst minst 2 dygn)
Ättikslag
1 4/5 dl ättikslag (24 %)
8 dl vatten
2 msk salt
1 msk socker
Sås
3 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 dl gräddfil
3 msk dijonsenap
saft av 1/2 citron
några stänk worcestershiresås
4 vitlöksklyftor
2 dl hackade, blandade örter t ex dill, persilja, dragon och krasse
Prästostpaj
3 frysta smördegsplattor
300 g prästost
1 1/2 dl vispgrädde
5 msk O P Anderson (alkoholfritt alternativ är mjölk)
muskotnöt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer