Gravad sill med paj

Sill, ost och smör - SOS - på ett helt nytt och fenomenalt sätt! Gravad sill eller strömming i en krämig och smakrik sås tillsammans med en prästostpaj smaksatt med muskot och kumminkryddat brännvin. En mycket god och elegant rätt på midsommarafton.
 Ett recept från: 
Buffé nr 7, 1996

Ingredienser
6 portioner
1 kg filéad sill eller strömming i flundror (som varit fryst minst 2 dygn)
Ättikslag
1 4/5 dl ättikslag (24 %)
8 dl vatten
2 msk salt
1 msk socker
Sås
3 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 dl gräddfil
3 msk dijonsenap
saft av 1/2  citron
 några stänk worcestershiresås
4  vitlöksklyftor
2 dl hackade, blandade örter t ex dill, persilja, dragon och krasse
Prästostpaj
3  frysta smördegsplattor
300 g prästost
1 1/2 dl vispgrädde
5 msk O P Anderson (alkoholfritt alternativ är mjölk)
 muskotnöt
Gör så här
06:00:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer