Gravad romströmming

1
1
Gravad romströmming

Gott, enkelt men dock aningen tidskrävande är detta recept på gravad romströmming. Strömmingsfiléerna får först ligga i en lag av ättiksprit och salt innan de läggs ned i en underbar sås av regnbågsrom, dill, rödlök och crème fraiche.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2000

Gravad romströmming

Ingredienser

500 g strömmingsfilé

Lag

4 dl vatten
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 msk salt

Romkräm

2 burkar crème fraiche med smak av franska örter
2 msk hackad dill
2 msk hackad rödlök
2 burkar regnbågsrom (à 50 g)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentar

Linda

2006-06-28

Fantastiskt gott! Konstaterade dock när jag var och handlade att rommen inte säljs i 50 grams burkar utan 80 gram, tog beslut om att bara använda en och det räckte gott.