Gravad romströmming
Gott, enkelt men dock aningen tidskrävande är detta recept på gravad romströmming. Strömmingsfiléerna får först ligga i en lag av ättiksprit och salt innan de läggs ned i en underbar sås av regnbågsrom, dill, rödlök och crème fraiche.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2000
Ingredienser
undefined
500 g strömmingsfilé
Lag
4 dl vatten
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 msk salt
Romkräm
2 burkar crème fraiche med smak av franska örter
2 msk hackad dill
2 msk hackad rödlök
2 burkar regnbågsrom (à 50 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Fantastiskt gott! Konstaterade dock när jag var och handlade att rommen inte säljs i 50 grams burkar utan 80 gram, tog beslut om att bara använda en och det räckte gott.
Linda
2006-06-28