Gravad romströmming

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Gravad romströmming

Gott, enkelt men dock aningen tidskrävande är detta recept på gravad romströmming. Strömmingsfiléerna får först ligga i en lag av ättiksprit och salt innan de läggs ned i en underbar sås av regnbågsrom, dill, rödlök och crème fraiche.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2000

Gravad romströmming

Ingredienser

undefined
500 g strömmingsfilé

Lag

4 dl vatten
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 msk salt

Romkräm

2 burkar crème fraiche med smak av franska örter
2 msk hackad dill
2 msk hackad rödlök
2 burkar regnbågslaxrom (à 50 g)

Gör så här

04:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat

Kommentar

Fantastiskt gott! Konstaterade dock när jag var och handlade att rommen inte säljs i 50 grams burkar utan 80 gram, tog beslut om att bara använda en och det räckte gott.

Linda

2006-06-28

Testa liknande recept

Klargravad strömming
Betyg 2.8 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Gravad sötsur strömming
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Stekt inlagd strömming
Betyg 4.8 av 5.56 personer har röstat
Receptet har 14 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Strömmingsaladåb
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Strömming i vitlöksvinäger (Boquerones en vinagre)
Betyg 4.3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Tonys gravade strömming
Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad