Gravad romströmming

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
1
Gravad romströmming

Gott, enkelt men dock aningen tidskrävande är detta recept på gravad romströmming. Strömmingsfiléerna får först ligga i en lag av ättiksprit och salt innan de läggs ned i en underbar sås av regnbågsrom, dill, rödlök och crème fraiche.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2000

Gravad romströmming

Ingredienser

undefined
500 g strömmingsfilé

Lag

4 dl vatten
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 msk salt

Romkräm

2 burkar crème fraiche med smak av franska örter
2 msk hackad dill
2 msk hackad rödlök
2 burkar regnbågsrom (à 50 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Fantastiskt gott! Konstaterade dock när jag var och handlade att rommen inte säljs i 50 grams burkar utan 80 gram, tog beslut om att bara använda en och det räckte gott.

Linda

2006-06-28

Testa liknande recept

Klargravad strömming
Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gravad sötsur strömming
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Strömming i vitlöksvinäger (Boquerones en vinagre)
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Strömmingsaladåb
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tonys gravade strömming
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inlagd strömming från Hälsingland
Betyg 4 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga