Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Gravad romströmming

Gott, enkelt men dock aningen tidskrävande är detta recept på gravad romströmming. Strömmingsfiléerna får först ligga i en lag av ättiksprit och salt innan de läggs ned i en underbar sås av regnbågsrom, dill, rödlök och crème fraiche.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lag: Blanda samman vatten, ättiksprit och salt i en bunke.
  2. Lägg i fisken och låt den ligga där tills köttet blivit vitt, 4-5 timmar.
  3. Ta upp fisken och låt den rinna av väl. Dra skinnet av strömmingsfiléerna.
  4. Romkräm: Rör samman crème fraiche, dill, rödlök och rom.
  5. Blanda ner strömmingsfiléerna i romkrämen. Låt stå i kylskåp i ca 2 dygn före serveringen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

  • 500 g strömmingsfilé
Lag
  • 4 dl vatten
  • 1/2 dl ättiksprit (12%)
  • 1 msk salt
Romkräm
  • 2 burkar crème fraiche med smak av franska örter
  • 2 msk hackad dill
  • 2 msk hackad rödlök
  • 2 burkar regnbågsrom (à 50 g)
Lägg till i inköpslistan