Gravad romströmming
Gott, enkelt men dock aningen tidskrävande är detta recept på gravad romströmming. Strömmingsfiléerna får först ligga i en lag av ättiksprit och salt innan de läggs ned i en underbar sås av regnbågsrom, dill, rödlök och crème fraiche.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2000
Ingredienser
undefined
500 g strömmingsfilé
Lag
4 dl vatten
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 msk salt
Romkräm
2 burkar crème fraiche med smak av franska örter
2 msk hackad dill
2 msk hackad rödlök
2 burkar regnbågsrom (à 50 g)
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Fantastiskt gott! Konstaterade dock när jag var och handlade att rommen inte säljs i 50 grams burkar utan 80 gram, tog beslut om att bara använda en och det räckte gott.
Linda
2006-06-28