Gravad romströmming

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Gravad romströmming

Gott, enkelt men dock aningen tidskrävande är detta recept på gravad romströmming. Strömmingsfiléerna får först ligga i en lag av ättiksprit och salt innan de läggs ned i en underbar sås av regnbågsrom, dill, rödlök och crème fraiche.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2000

En tom tallrik med bestick och en grön kvist

Ingredienser

undefined
500 g strömmingsfilé

Lag

4 dl vatten
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 msk salt

Romkräm

2 burkar crème fraiche med smak av franska örter
2 msk hackad dill
2 msk hackad rödlök
2 burkar regnbågslaxrom (à 50 g)

Gör så här

04:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Fantastiskt gott! Konstaterade dock när jag var och handlade att rommen inte säljs i 50 grams burkar utan 80 gram, tog beslut om att bara använda en och det räckte gott.

    Linda

Testa liknande recept

  • Klargravad strömming
    Betyg 2.8 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gravad sötsur strömming
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Strömmingsaladåb
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tonys gravade strömming
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Inlagd strömming från Hälsingland
    Betyg 4 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad