Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Gravad lax på västerbottentortilla

En snabblagad rätt av varma, ostfyllda tortillabröd som toppas med mumsig, gravad lax. Stek din västerbottentortilla och lägg direkt på fisken. Servera som förrätt eller ihop med en vinägrettsallad med tomat och krispig rödlök.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda crème fraiche, Västerbottensost och gräslök. Salta och peppra.
  2. Bre ostblandningen på hälften av tortillabröden. Lägg på resterande tortillabröd som lock.
  3. Pensla över- och undersida lätt med olivolja och stek i en het panna ca 1 minut på varje sida. Salta lätt.
  4. Halvera tortillorna och lägg upp på tallrikar. Arrangera laxen snyggt ovanpå.
  5. Till servering: Servera med grovt rivna romansalladsblad, strimlad rödlök och körsbärstomater, lätt blandad med vinägrett.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfria tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj ett mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga allergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • 1/2 dl finhackad gräslök
  • salt och peppar
  • 4 små mjuka tortillabröd
  • olivolja
  • salt
  • ca 250 g gravlax i tunna skivor
Till servering
  • 1 kruka romansallad
  • 1/2 strimlad rödlök
  • 12 körsbärstomater
  • vinägrettdressing
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 2255 kJ / 541 kCal
Fett: 34 g
Läs mer om näringsvärden