Gravad lax på västerbottentortilla
![Gravad lax på västerbottentortilla](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15599/cf_259/gravad_lax_pa_vasterbottentortilla.jpg)
En snabblagad rätt av varma, ostfyllda tortillabröd som toppas med mumsig, gravad lax. Stek din tortilla med Västerbottensost och lägg direkt på fisken. Servera som förrätt eller ihop med en vinägrettsallad med tomat och krispig rödlök.
![Gravad lax på västerbottentortilla](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15599/cf_259/gravad_lax_pa_vasterbottentortilla.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 dl crème fraiche
2 dl riven Västerbottensost
1/2 dl finhackad gräslök
salt och peppar
4 små mjuka tortillabröd
olivolja
salt
ca 250 g gravlax i tunna skivor
Till servering
1 kruka romansallad
1/2 strimlad rödlök
12 körsbärstomater
vinägrettdressing
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfria tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj ett mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga allergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj ett mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga allergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2255 KJ / 541 kCal
Fett34 g
Kommentar
Eftersom en i familjen är både glutenintolerant och mjölkproteinallergiker gjorde jag ”enkla” tacos med individanpassad ostcreme med i-marfraiche och riven mjölkfri ”ost” och stekte tacosen med cremen på ovansidan på undersidan i separata stekpannor. Kompletterade med sallad. Jättegott!
Jonnie
2022-09-23