Gravad lax på västerbottentortilla

Betyg 4.3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Gravad lax på västerbottentortilla

En snabblagad rätt av varma, ostfyllda tortillabröd som toppas med mumsig, gravad lax. Stek din tortilla med Västerbottensost och lägg direkt på fisken. Servera som förrätt eller ihop med en vinägrettsallad med tomat och krispig rödlök.

Gravad lax på västerbottentortilla

Ingredienser

4 portioner
1 dl crème fraiche
2 dl riven Västerbottensost
1/2 dl finhackad gräslök
salt
peppar
4 små mjuka tortillabröd
olivolja
ca 250 g gravlax i tunna skivor

Till servering

1 kruka romansallad
1/2 strimlad rödlök
12 körsbärstomater
vinägrettdressing

Gör så här

00:01:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Eftersom en i familjen är både glutenintolerant och mjölkproteinallergiker gjorde jag ”enkla” tacos med individanpassad ostcreme med i-marfraiche och riven mjölkfri ”ost” och stekte tacosen med cremen på ovansidan på undersidan i separata stekpannor. Kompletterade med sallad. Jättegott!

    Jonnie

Näringsvärde per portion

Energi2255 KJ / 541 kCal
Fett34 g

Testa liknande recept

  • Tunnbrödrulle med sill
    Betyg 3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Västerbottenfocaccia med kräftröra
    Betyg 2.7 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad