UNDER 30 MIN | Enkel

Tunnbrödrulle med sill

Har du kokt potatis över från gårdagens middag? Mosa ner den i ett tortillabröd, lägg till smaksatt sill (gärna med västkustmajo-smak) och toppa med vitkål, rödlök och riven Västerbottensost. Et voilà – en supersmarrig sillrulle!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 rullar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla vitkålen. Skala och skiva rödlöken.
  2. Mosa 1-2 potatisar i varje tortillabröd.
  3. Lägg till sill, vitkål, rödlök och toppa med Västerbottensost och dill.
  4. Vik ihop till en rulle och servera.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: byt västkustmajosill mot laktosfri sill.
Gör mjölkproteinfri: byt västkustmajosill mot mjölkproteinfri sill. Uteslut osten eller välj ett mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: byt västkustmajosill mot äggfri sill.

Recept i samarbete med Abba Kungshamn.

Ingredienser

Portioner: 4 rullar
  • 100 g vitkål
  • 1 rödlök
  • 4 - 8 kalla kokta potatisar
  • 4 tortillabröd eller tunnbröd
  • 1 burk sill gärna västkustmajo (à 240 g)
  • 1/2 dl riven Västerbottensost
  • färsk dill (till garnering)