Gravad lax på färsk lax

Gör egen gravad lax! Gravlax en given klassiker till både påsk, midsommar och julbord. Det enda du behöver är laxfilé, dill, salt, socker och vitpeppar. Du kan använda färsk lax när du gravar, om laxen är odlad.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2019

Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
53 stSuperbra recept! Nära det jag lärde mig av Morsan, vi brukade alltid färsklax och saltade extra för att att kunna njuta av det en vecka till. Vi märkte tydligt av stanken när det blev dåligt.
Ari
Jättebra recept Påminner om min Mammas. Hade lite mer socker än det stod. Ser att många skriver att man ska fjälla och förstår inte varför eftersom man tar bort skinnet
Malin
VARNING 🚨 Vidrigt salt stenhård lax. Varför har ni det här receptet kvar ICA? Finns ju hur många besvikna kommentarer som helst…
Marijana
Jättebra recept, har hållit mig till detta i flera år! Viktigt att skölja bort lagen efter två dygn. Ulrika
Ulrica
Det här receptet blir alldeles för salt. För rätt smak skall det vara dubbelt så mycket socker som salt. Tro mig vi gravar lax flera ggr om året. Den blir jättegod! Anette
Anette
Nu ser jag att ni har ändrat i receptet från dl till msk… tyvärr måste jag slänga min lax då den är oätlig. Synd att man inte kan lite på era recept. Karolina
Karolina anna
Dessvärre har jag nog gjort samma som tidigare kommentar… blir att hitta gravad lax på butiken i år…. Oätligt salt. Stefan
Stefan
FAN vilket dåligt recept!!! Så salt så man får en hjärtinfarkt av att äta. Halvera saltet, öka socker med 30-40%. SKÄMS PÅ ER!
Jonas
Angående huruvida laxen skall fjällas eller inte: Redaktionen svarar på frågan här och undrar om det råder språkförvirring, eftersom all odlad lax är fjällad. Jag köpte precis hel laxsida på Ica Åkeredshallen. Den är definitivt inte fjällad. Och jag kan inte minnas att jag fått fjällade laxsidor en enda gång genom åren. Jag ja - här råder säkert stor språkförvirring - men tydligen mest på ICA-redaktionen :)
Matts
Hej Matts! Nu ska vi förvirra allt lite till;) Det går utmärkt att göra den på ofjällad lax det gör alltid jag. Lycka till med laxen! Hälsningar Niclas
ICA-köket
Gravar egen fångade vildlax.
Matti