Gravad lax på färsk lax

Gör egen gravad lax! Gravlax en given klassiker till både påsk, midsommar och julbord. Det enda du behöver är laxfilé, dill, salt, socker och vitpeppar. Du kan använda färsk lax när du gravar, om laxen är odlad.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2019

Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
53 stSuperbra recept! Nära det jag lärde mig av Morsan, vi brukade alltid färsklax och saltade extra för att att kunna njuta av det en vecka till. Vi märkte tydligt av stanken när det blev dåligt.
Ari
Jättebra recept Påminner om min Mammas. Hade lite mer socker än det stod. Ser att många skriver att man ska fjälla och förstår inte varför eftersom man tar bort skinnet
Malin
VARNING 🚨 Vidrigt salt stenhård lax. Varför har ni det här receptet kvar ICA? Finns ju hur många besvikna kommentarer som helst…
Marijana