Gravad lax på färsk lax

Gör egen gravad lax! Gravlax en given klassiker till både påsk, midsommar och julbord. Det enda du behöver är laxfilé, dill, salt, socker och vitpeppar. Du kan använda färsk lax när du gravar, om laxen är odlad.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2019

Ingredienser
6-8 portioner
1 kg odlad laxfilé i bit med skinn (mittbiten)
4 msk finkornigt salt
4 msk strösocker
2 tsk grovstött vitpeppar
1 dl hackad dill
Till servering
färsk dill
citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättebra recept Påminner om min Mammas. Hade lite mer socker än det stod. Ser att många skriver att man ska fjälla och förstår inte varför eftersom man tar bort skinnet
Malin
2025-05-29VARNING 🚨 Vidrigt salt stenhård lax. Varför har ni det här receptet kvar ICA? Finns ju hur många besvikna kommentarer som helst…
Marijana
2025-04-21Jättebra recept, har hållit mig till detta i flera år! Viktigt att skölja bort lagen efter två dygn. Ulrika
Ulrica
2025-04-13