Gravad lax med granatäpple

Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Gravad lax med granatäpple

Grava lax tillsammans med granatäpple! De rubinröda, saftiga små granatäppelkärnorna ger laxen härlig sötma och syra. Servera på buffébordet till jul, påsk eller midsommar.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2023

Gravad lax med granatäpple

Ingredienser

6 portioner
1 granatäpple
4 msk strösocker
4 msk salt
1 1/2 msk finrivet citronskal
1 kg benfri odlad laxfilé (gärna mittbiten)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1638 KJ / 392 kCal
Fett34 g
Salt9.4 g
Kolhydrater11 g
Protein34 g

Testa liknande recept

  • Mascarpone dessert med citron
    Betyg 3.7 av 5.67 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fänkålsgravad lax
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Klassisk rödbetsgravad lax
    Betyg 4.6 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Granatäppelsirap
    Betyg 4.6 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad