Gravad lax med dillstuvade vinterrötter

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
0
Gravad lax med dillstuvade vinterrötter

Denna utsökta gravade lax med bland annat körvel och äppelcidervinäger gifter sig fint med rotfrukter och dill uppkokat i béchamelsås. Servera laxen och de dillstuvade vinterrötterna med citronconfit med en grund av citron och citronmeliss.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2008

Gravad lax med dillstuvade vinterrötter

Ingredienser

4 portioner
1 kruka körvel
3/4 dl rapsolja
2 msk äppelcidervinäger
1 krm salt
1/2 krm vitpeppar
ca 600 g gravad lax i skivor

Citronconfit

3 citroner
2 dl socker
1 dl vatten
1/2 krm salt
1/2 dl strimlad citronmeliss

Dillstuvade vinterrötter

2 påsar frysta rotfrukter (à 550 g)
1 msk smör
1 paket färdig béchamelsås (à 500 g)
3/4 tsk salt
2 krm peppar
ev 1 1/2 dl mjölk
1 - 1 1/2 krukor dill
citronklyftor till servering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Isterband med persiljestuvad potatis
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgryta med rotfrukter, dill och citron
Betyg 3.5 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Blåmusslor med mouledressing
Betyg 3.3 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stuvad kokt potatis
Betyg 3.9 av 5.
108 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Dillstuvad potatis
Betyg 4.6 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga