Gravad lax med dillstuvade vinterrötter

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
0
Gravad lax med dillstuvade vinterrötter

Denna utsökta gravade lax med bland annat körvel och äppelcidervinäger gifter sig fint med rotfrukter och dill uppkokat i béchamelsås. Servera laxen och de dillstuvade vinterrötterna med citronconfit med en grund av citron och citronmeliss.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2008

Gravad lax med dillstuvade vinterrötter

Ingredienser

4 portioner
1   kruka körvel
3/4 dl  rapsolja
2 msk  äppelcidervinäger
1 krm  salt
1/2 krm  vitpeppar
ca 600 g  gravad lax i skivor

Citronconfit

3   citroner
2 dl  socker
1 dl  vatten
1/2 krm  salt
1/2 dl  strimlad citronmeliss

Dillstuvade vinterrötter

2   påsar frysta rotfrukter (à 550 g)
1 msk  smör
1   paket färdig béchamelsås (à 500 g)
3/4 tsk  salt
2 krm  peppar
ev 1 1/2 dl  mjölk
1 - 1 1/2   krukor dill
citronklyftor till servering

För alla

Fri från ägg, men kontrollera innehållet i såsen.
Gör glutenfri: laga egen bechamelsås redd med majsstärkelse eller använd enbart crème fraiche till rotfrukterna.
Gör mjölkfri: laga egen bechamelsås med Solhavre och mjölkfritt margarin i stället för mjölkprodukter eller använd enbart mjölkfri crème fraiche, Sour Supreme (innehåller soja) till rotfrukterna.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Isterband med persiljestuvad potatis
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Blåmusslor med mouledressing
Betyg 3.3 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stuvad kokt potatis
Betyg 3.9 av 5.
103 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskgryta med rotfrukter, dill och citron
Betyg 3.5 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dillstuvad potatis
Betyg 4.6 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskgryta med rotfrukter
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga