Gravad lax med dillstuvade vinterrötter

1
0
Gravad lax med dillstuvade vinterrötter

Denna utsökta gravade lax med bland annat körvel och äppelcidervinäger gifter sig fint med rotfrukter och dill uppkokat i béchamelsås. Servera laxen och de dillstuvade vinterrötterna med citronconfit med en grund av citron och citronmeliss.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2008

Gravad lax med dillstuvade vinterrötter

Ingredienser

4 portioner
1 kruka körvel
3/4 dl rapsolja
2 msk äppelcidervinäger
1 krm salt
1/2 krm vitpeppar
ca 600 g gravad lax i skivor

Citronconfit

3 citroner
2 dl socker
1 dl vatten
1/2 krm salt
1/2 dl strimlad citronmeliss

Dillstuvade vinterrötter

2 påsar frysta rotfrukter (à 550 g)
1 msk smör
1 paket färdig béchamelsås (à 500 g)
3/4 tsk salt
2 krm peppar
ev 1 1/2 dl mjölk
1 - 1 1/2 krukor dill
citronklyftor till servering

För alla

Fri från ägg, men kontrollera innehållet i såsen.
Gör glutenfri: laga egen bechamelsås redd med majsstärkelse eller använd enbart crème fraiche till rotfrukterna.
Gör mjölkfri: laga egen bechamelsås med Solhavre och mjölkfritt margarin i stället för mjölkprodukter eller använd enbart mjölkfri crème fraiche, Sour Supreme (innehåller soja) till rotfrukterna.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer