Gravad lax med dillstuvade vinterrötter
Denna utsökta gravade lax med bland annat körvel och äppelcidervinäger gifter sig fint med rotfrukter och dill uppkokat i béchamelsås. Servera laxen och de dillstuvade vinterrötterna med citronconfit med en grund av citron och citronmeliss.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2008
Ingredienser
4 portioner
1 kruka körvel
3/4 dl rapsolja
2 msk äppelcidervinäger
1 krm salt
1/2 krm vitpeppar
ca 600 g gravad lax i skivor
Citronconfit
3 citroner
2 dl socker
1 dl vatten
1/2 krm salt
1/2 dl strimlad citronmeliss
Dillstuvade vinterrötter
2 påsar frysta rotfrukter (à 550 g)
1 msk smör
1 paket färdig béchamelsås (à 500 g)
3/4 tsk salt
2 krm peppar
ev 1 1/2 dl mjölk
1 - 1 1/2 krukor dill
citronklyftor till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer