Gravad lax med dillstuvade vinterrötter

Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Gravad lax med dillstuvade vinterrötter

Denna utsökta gravade lax med bland annat körvel och äppelcidervinäger gifter sig fint med rotfrukter och dill uppkokat i béchamelsås. Servera laxen och de dillstuvade vinterrötterna med citronconfit med en grund av citron och citronmeliss.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2008

Gravad lax med dillstuvade vinterrötter

Ingredienser

4 portioner
1 kruka körvel
3/4 dl rapsolja
2 msk äppelcidervinäger
1 krm salt
1/2 krm vitpeppar
ca 600 g gravad lax i skivor

Citronconfit

3 citroner
2 dl socker
1 dl vatten
1/2 krm salt
1/2 dl strimlad citronmeliss

Dillstuvade vinterrötter

2 påsar frysta rotfrukter (à 550 g)
1 msk smör
1 paket färdig béchamelsås (à 500 g)
3/4 tsk salt
2 krm peppar
ev 1 1/2 dl mjölk
1 - 1 1/2 krukor dill
citronklyftor till servering

Gör så här

00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Isterband med persiljestuvad potatis
    Betyg 4 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Blåmusslor med mouledressing
    Betyg 3.3 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Stuvad kokt potatis
    Betyg 4 av 5.117 personer har röstat
    Receptet har 21 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fiskgryta med rotfrukter
    Betyg 3.8 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Picklade rotfrukter
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad