Gravad lax med dill- och svartpepparolja

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Gravad lax med dill- och svartpepparolja

Ett förstklassigt sätt att servera din förrätt på. Gravad lax läggs på ett knaprigt knäckebröd och över ringlas en intensiv olja smaksatt med dill och svartpeppar.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2003

Gravad lax med dill- och svartpepparolja

Ingredienser

4 portioner
2 kg  laxfilé med skinn (som varit fryst i minst 2 dygn)
3 msk  socker
1 msk  salt
1 krm  nymalen svartpeppar
1   stort knippe färsk dill
knäckebröd

Dillolja

1   knippe dill
1 dl  olivolja
1 krm  salt
1 krm  svartpeppar

För alla

Innehåller inte laktos, mjölkprotein eller ägg. Välj glutenfritt knäcke så kan även den som har celiaki njuta.

Gör så här

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Gravad lax på färsk lax
Betyg 4.2 av 5.
135 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gravad lax med pepparrot
Betyg 4.1 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chili- och ingefärsgravad lax
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabbgravad fläder- och citronlax med dillmajonnäs
Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Roségravad lax med dillkräm
Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gravlax med pepparrotssås
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga