Gravad lax med dill- och svartpepparolja | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Gravad lax med dill- och svartpepparolja

Ett förstklassigt sätt att servera din förrätt på. Gravad lax läggs på ett knaprigt knäckebröd och över ringlas en intensiv olja smaksatt med dill och svartpeppar.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda socker, salt och peppar och gnid in fisken med blandningen.
  2. Hacka dillen och strö den över laxen på den skinnfria sidan. Täck över laxen med plast och låt stå i ca 1 dygn före servering.
  3. Mixa dill med olivolja och svartpeppar. Salta.
  4. Servering: Bryt brödet i avlånga bitar.
  5. Skär laxen i breda strimlor och lägg dem på brödskivorna.
  6. Spritsa eller klicka en sträng dillolja över varje laxstrimla och strö ev över fingersalt.

För alla

Innehåller inte laktos, mjölkprotein eller ägg. Välj glutenfritt knäcke så kan även den som har celiaki njuta.

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 bufféportioner.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 kg laxfilé med skinn (som varit fryst i minst 2 dygn)
  • 3 msk socker
  • 1 msk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 stort knippe färsk dill
  • knäckebröd
Dillolja
  • 1 knippe dill
  • 1 dl olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info