Gravad lax med dill- och svartpepparolja

0
0
Gravad lax med dill- och svartpepparolja

Ett förstklassigt sätt att servera din förrätt på. Gravad lax läggs på ett knaprigt knäckebröd och över ringlas en intensiv olja smaksatt med dill och svartpeppar.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2003

Gravad lax med dill- och svartpepparolja

Ingredienser

4 portioner
2 kg laxfilé med skinn (som varit fryst i minst 2 dygn)
3 msk socker
1 msk salt
1 krm nymalen svartpeppar
1 stort knippe färsk dill
knäckebröd

Dillolja

1 knippe dill
1 dl olivolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar

För alla

Innehåller inte laktos, mjölkprotein eller ägg. Välj glutenfritt knäcke så kan även den som har celiaki njuta.

Gör så här

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer