Gravad lax, gurksallad och fänkålsströssel

Betyg 4.1 av 5.
8 personer har röstat
1
Gravad lax, gurksallad och fänkålsströssel

Toppa den gravade laxen med fräsch gurka och kryddig fänkål. Gurksalladen och fänkålsströsslet går utmärkt att göra i förväg, lägg bara ihop rätten strax innan servering. Ett toppeninslag på julbordet.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Gravad lax, gurksallad och fänkålsströssel

Ingredienser

6 portioner

Gurksallad

1   gurka
1 msk  färskpressad citronjuice
1 tsk  flytande honung
2 msk  hackad dill
3 msk  olivolja
1/2 tsk  salt
1 krm  malen svartpeppar
plockad dill till garnering

Fänkålsströssel

1/2 tsk  mortlade fänkålsfrön
1/2 dl  solrosfrön
1 tsk  olja
300 g  gravad lax i skivor

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

Den hade klarat mer fänkål. Jag gjorde dessutom om den till en toast; rostat bröd underst. Funkade utmärkt.

Monika

2017-12-26

Näringsvärde per portion

Energi836 KJ / 200 kCal
Fett14 g
Salt3 g
Kolhydrater5 g
Protein12 g

Testa liknande recept

Fröknäcke med avokadokräm och lax  
Betyg 4.3 av 5.
28 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Gravad lax med fänkål och grapefrukt
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ostbollar med tranbär och solrosfrön
Betyg 3.1 av 5.
30 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gravad morot och lax med äpple och senapsdressing
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Snittar med avokado
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Snitt med chèvre och rostade solrosfrön
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga