Gravad lax, gurksallad och fänkålsströssel

Betyg 4.1 av 5.
8 personer har röstat
1
Gravad lax, gurksallad och fänkålsströssel

Toppa den gravade laxen med fräsch gurka och kryddig fänkål. Gurksalladen och fänkålsströsslet går utmärkt att göra i förväg, lägg bara ihop rätten strax innan servering. Ett toppeninslag på julbordet.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Gravad lax, gurksallad och fänkålsströssel

Ingredienser

6 portioner

Gurksallad

1   gurka
1 msk  färskpressad citronjuice
1 tsk  flytande honung
2 msk  hackad dill
3 msk  olivolja
1/2 tsk  salt
1 krm  malen svartpeppar
plockad dill till garnering

Fänkålsströssel

1/2 tsk  mortlade fänkålsfrön
1/2 dl  solrosfrön
1 tsk  olja
300 g  gravad lax i skivor

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

Den hade klarat mer fänkål. Jag gjorde dessutom om den till en toast; rostat bröd underst. Funkade utmärkt.

Monika

2017-12-26

Näringsvärde per portion

Energi836 KJ / 200 kCal
Fett14 g
Salt3 g
Kolhydrater5 g
Protein12 g

Testa liknande recept

Fröknäcke med avokadokräm och lax  
Betyg 4.3 av 5.
28 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Gravad lax med fänkål och grapefrukt
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ostbollar med tranbär och solrosfrön
Betyg 3.1 av 5.
30 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Snittar med avokado
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gravad morot och lax med äpple och senapsdressing
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Snitt med chèvre och rostade solrosfrön
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga