Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Gravad lax, gurksallad och fänkålsströssel

Toppa den gravade laxen med fräsch gurka och kryddig fänkål. Gurksalladen och fänkålsströsslet går utmärkt att göra i förväg, lägg bara ihop rätten strax innan servering. Ett toppeninslag på julbordet.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gurksallad: Skala gurkan och gröp ut kärnhuset med en sked. Skär gurkan i »trekantsbitar«.
  2. Vispa ihop citronjuice, honung, dill, olivolja, salt och peppar. Blanda ner gurkan i dressingen.
  3. Fänkålsströssel: Rosta fänkålsfrön och solrosfrön i olja i en stekpanna i ett par minuter tills de får färg. Salta lätt.
  4. Fördela laxskivorna på ett fat. Skeda över gurksalladen, strö över fröströssel och toppa med dill.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
Gurksallad
  • 1 gurka
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 msk hackad dill
  • 3 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • plockad dill till garnering
Fänkålsströssel
  • 1/2 tsk mortlade fänkålsfrön
  • 1/2 dl solrosfrön
  • 1 tsk olja
  • 300 g gravad lax i skivor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 836 kJ / 200 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept