Gravad lax, gurksallad och fänkålsströssel

6
1
Gravad lax, gurksallad och fänkålsströssel

Toppa den gravade laxen med fräsch gurka och kryddig fänkål. Gurksalladen och fänkålsströsslet går utmärkt att göra i förväg, lägg bara ihop rätten strax innan servering. Ett toppeninslag på julbordet.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Gravad lax, gurksallad och fänkålsströssel

Ingredienser

6 portioner

Gurksallad

1
gurka
1 msk
färskpressad citronjuice
1 tsk
flytande honung
2 msk
hackad dill
3 msk
olivolja
1/2 tsk
salt
1 krm
malen svartpeppar
-
plockad dill till garnering

Fänkålsströssel

1/2 tsk
mortlade fänkålsfrön
1/2 dl
solrosfrön
1 tsk
olja
300 g
gravad lax i skivor

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Monika

12/26/2017

Den hade klarat mer fänkål. Jag gjorde dessutom om den till en toast; rostat bröd underst. Funkade utmärkt.

Näringsvärde per portion

Energi 836 KJ / 200 kCal
Fett 14 g
Salt 3 g
Kolhydrater 5 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept