Gravad lax, gurksallad och fänkålsströssel

Betyg 4.1 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Gravad lax, gurksallad och fänkålsströssel

Toppa den gravade laxen med fräsch gurka och kryddig fänkål. Gurksalladen och fänkålsströsslet går utmärkt att göra i förväg, lägg bara ihop rätten strax innan servering. Ett toppeninslag på julbordet.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Gravad lax, gurksallad och fänkålsströssel

Ingredienser

6 portioner

Gurksallad

1 gurka
1 msk färskpressad citronjuice
1 tsk flytande honung
2 msk hackad dill
3 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm malen svartpeppar
plockad dill till garnering

Fänkålsströssel

1/2 tsk mortlade fänkålsfrön
1/2 dl solrosfrön
1 tsk olja
300 g gravad lax i skivor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Den hade klarat mer fänkål. Jag gjorde dessutom om den till en toast; rostat bröd underst. Funkade utmärkt.

    Monika

Näringsvärde per portion

Energi836 KJ / 200 kCal
Fett14 g
Salt3 g
Kolhydrater5 g
Protein12 g

Testa liknande recept

  • Fröknäcke med avokadokräm och lax
    Betyg 4.4 av 5.34 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Ostbollar till jul
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Snittar med avokado
    Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad