Gravad filé med äppelsallad

Betyg 4.3 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Gravad filé med äppelsallad

Luxuös gravad filé med äppelsallad. Välj mellan ren- eller oxfilé. Briljant rätt med ytterst smakfulla ingredienser. Äppelsalladen blir ett fruktigt komplement till köttet.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2007

Gravad filé med äppelsallad

Ingredienser

10 portioner

Gravad filé

300 g ren- eller oxfilé
1/2 dl salt
2 1/2 msk socker
2 - 3 persiljekvistar
2 - 3 dillkvistar
8 vitpepparkorn
8 enbär

Äppelsallad

5 dl blandad sallad eller salladsskott
1 dl plockad dill
1 dl plockad bladpersilja
1 grönt äpple
1/2 dl färskriven pepparrot

Vinägrett

2 schalottenlökar
1 dl olivolja + olja till stekning
1 1/2 tsk honung
3 msk sherry- eller rödvinsvinäger
1 msk dijonsenap
salt
nymalen peppar

Gör så här

00:45:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Lite för salt.

    Bo

Testa liknande recept

Helstekt oxfilé
Betyg 4.1 av 5.212 personer har röstat
Receptet har 37 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Rågcrisps med tre olika toppings
Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Oxfilé tournedos
Betyg 4.6 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Carpaccio
Betyg 4.7 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Klassisk biff à la Rydberg
Betyg 3 av 5.36 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Beef Wellington
Betyg 4.6 av 5.28 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad