Gratinerade tortillaknyten med kyckling och spenat

Dessa gratinerade, heta tortillaknyten med kyckling och spenat är så goda att de nästan smälter i munnen! Vik ihop rullar eller paket av de mumsiga fyllda tortillabröden och gratinera en stund före de serveras med sallad och bröd.

Ingredienser
4 portioner
1 grillad kyckling
1 paket fryst, tinad bladspenat (à 250 g)
200 g färskost
1 - 1 1/2 msk finhackad röd chilifrukt
1 msk finhackad vitlök
1 tsk färskpressad citronjuice
salt
peppar
4 stora mjuka tortillabröd
ca 1 1/2 dl färdig tomatsås från burk
1 dl gratängost
ca 150 g spröda salladsblad
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
9 stKanon gott och enkelt att göra! Vi använde oss av kycklingfiléer istället för grillad kyclking, som vi först stekte i pannan. Snappade upp en del tips från tidigare kommentarer, blandade keso med philadelfia ost, bytte chilin mot sambal oelek. Prova med smaksatt creme fraiche till tortillan, mums!
Therese
Tillsatte 1,5 tsk sambal oelek istället för chilin. Hade lättphiladelfia och keso i röran. Serverade med färsk basilika. Jättegott!!
Pernilla
Så Gott!! Men jag uteslöt chilin och serverade med rödlök. Blev jättebra.
Fia
En riktig höjdare tyckte min familj. Det enda jag tog bort var chilin och ersatte det med lite pulver i stället.
Doris
Byt ut osten mot keso naturell den blir både saftigare och godare.
Annelie
1-2msk chilifrukt??? Jag tog 1msk och det blev så starkt så att tom min pansarmage fick lida. Hade även ont i fingrarna i 1 dag efter att ha hållit i chilifrukten. =/
Malin
Körde med kycklingfilé istället - kanon! Mixen spenat och kyckling är lyckad! Våra gäster njöt!
Mia
Ooo, blir så himla hungrig bara av att tänka på denna maträtt! Tillsatte cremé fraiche vitlök och röda kidneybönor. Mums!
Lisette
Fantastiskt gott. Smälter i munnen.
Kai