Gratinerade auberginerullar | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Gratinerade auberginerullar

Tilltalande gratinerade auberginerullar med fyllig smak av lagrad ost och oregano. Ett smakrikt tilltugg som går att variera. Byt ut osten mot parmaskinka eller rökt skinka. Riktigt läckra munsbitar.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skölj auberginerna och skär dem i 1/2 cm tjocka skivor. Salta och strö på oregano.
  3. Smält matfettet och stek aubergineskivorna mjuka och låt dem få lite färg.
  4. Ta upp och lägg en ostskiva på varje aubergineskiva. Rulla samman och placera i en smord ugnssäker form.
  5. Gratinera i ugnens mitt tills osten smält och blivit mjuk. Servera rullarna varma.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.
Gör mjölkfri: stek i olja eller mjölkfritt margarin. Uteslut osten och avnänd i stället tunna skivor parma-eller rökt skinka.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 auberginer
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk oregano
  • smör eller margarin
  • lagrad ost gärna svecia, grevè eller västerbotten
Lägg till i inköpslistan