Gratinerad tomatkyckling med bönsallad

Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
0
Gratinerad tomatkyckling med bönsallad

En smarrig ugnsgratinerad kyckling under ett täcke av fyllig tomatsås, rosmarin och riven smält prästost. Servera kycklinggratängen med nykokt ris och en smarrig bönsallad på haricot verts, tunt skuren rödlök och kruksallad. Garnera med persilja och duka fram något gott att dricka till både stora och små. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2016

Gratinerad tomatkyckling med bönsallad

Ingredienser

4 portioner

Ris

4   port ris eller annat gryn

Kyckling

4   snabbfiléer av kyckling
1 msk  olja
salt och peppar
390 g  krossade tomater (med vitlök)
1 tsk  rosmarin
1 1/2 dl  riven prästost

Persilja

1/2   kruka persilja

Bönsallad

1   rödlök
150 g  haricots verts (bönor)
1   kruka sallad

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten.

Gör så här

Tips

Servera gärna salladen med en vinägrett.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Kyckling med girasole och basilika
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling i röd curry
Betyg 3.9 av 5.
70 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling med tzatziki och couscous
Betyg 4.1 av 5.
35 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Krämig kyckling med broccoli och ris
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling med krämig tomatsås
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga