Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Gratinerad tomatkyckling med bönsallad

En smarrig ugnsgratinerad kyckling under ett täcke av fyllig tomatsås, rosmarin och riven smält prästost. Servera kycklinggratängen med nykokt ris och en smarrig bönsallad på haricot verts, tunt skuren rödlök och kruksallad. Garnera med persilja och duka fram något gott att dricka till både stora och små. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 48, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Ris: Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Kyckling: Bryn kycklingen på sidorna i oljan i en stekpanna och lägg i en ugnssäker form. Salta och peppra. Tillsätt tomatkross och rosmarin. Strö över osten och tillaga mitt i ugnen ca 18 minuter.
  4. Persilja: Hacka persiljan.
  5. Bönsallad: Skala och skiva löken. Ansa och koka bönorna i saltat vatten ca 4 minuter. Skär salladen i bitar. Blanda lök, bönor och sallad.
  6. Servera kycklingen med ris och sallad och strö över persilja.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten.

Tips

Servera gärna salladen med en vinägrett.

Ingredienser

Portioner: 4
Ris
  • 4 port ris eller annat gryn
Kyckling
  • 4 snabbfiléer av kyckling
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 390 g krossade tomater (med vitlök)
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 1/2 dl riven prästost
Persilja
  • 1/2 kruka persilja
Bönsallad
  • 1 rödlök
  • 150 g haricots verts
  • 1 kruka sallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?