Gratinerad tomatkyckling med bönsallad

4
0
Gratinerad tomatkyckling med bönsallad

En smarrig ugnsgratinerad kyckling under ett täcke av fyllig tomatsås, rosmarin och riven smält prästost. Servera kycklinggratängen med nykokt ris och en smarrig bönsallad på haricot verts, tunt skuren rödlök och kruksallad. Garnera med persilja och duka fram något gott att dricka till både stora och små. Smaklig spis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2016

Gratinerad tomatkyckling med bönsallad

Ingredienser

4 portioner

Ris

4
port ris eller annat gryn

Kyckling

4
snabbfiléer av kyckling
1 msk
olja
-
salt och peppar
390 g
krossade tomater (med vitlök)
1 tsk
rosmarin
1 1/2 dl
riven prästost

Persilja

1/2
kruka persilja

Bönsallad

1
rödlök
150 g
haricots verts
1
kruka sallad

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten.

Gör så här

Tips

Servera gärna salladen med en vinägrett.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Testa liknande recept