Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Gratinerad ostkaka med varm hjortronsylt

Gör en värmande dessert med ett gäng gratinerade skivor av hälsingeostkaka och varm hjortronsylt. Grädda dina gyllene ostkaksskivor med saffranssmak i ugnen tillsammans med grädde och servera dem sedan med den söta sylten.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär Hälsingeostkaka med saffran i ca 2 cm tjocka skivor. Vänd dem i mjöl.
  3. Stek skivorna gyllenbruna i smör. Lägg dem i en ugnssäker form. Häll över grädde och grädda ca 15 minuter. Ta ut och låt svalna lite.
  4. Värm hjortronsylten och servera till den gratinerade ostkakan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g ostkaka (helst Hälsinge, se länk nedan)
  • 1/2 dl vetemjöl
  • smör att steka i
  • 1/2 dl grädde
  • hjortronsylt till servering
Lägg till i inköpslistan