Gratinerad kyckling med senap och basilika
Kycklingfiléer med tomat och färsk basilika täcks av en gräddig sås med vitlök, senap och soja – och så skjuts in i ugnen! Serveras med kokt ris blir det en fenomenal kycklingrätt för alla dagar då tiden är knapp.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2014
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
4 kycklingfiléer
1 msk olja
salt
peppar
2 tomater
1/2 kruka basilika
2 dl vispgrädde
1 vitlöksklyfta
3 msk senap, gärna dijonsenap
1 msk soja
4 port ris eller annat gryn
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2477 KJ / 593 kCal
Fett25.8 g
Kolhydrater52.2 g
Protein36.5 g
Kommentarer
Enkelt och gott. Bra tips med Mango chutney till.
Maria
2022-08-06Andra gången jag gjorde det tillsatte jag 1/2 dl mjölk till varje dl grädde. Dessutom tillsattes 1 msk kalvbuljong, 1msk tomatpuré, mer vitlök och lite chiliflakes. Serverades med mango chutney. En 5-poängare!
Gunnar
2022-04-09Kommer lagas många gå ger igen!!!
Nina
2020-03-06