Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Gratinerad kyckling med senap och basilika

Kycklingfiléer med tomat och färsk basilika täcks av en gräddig sås med vitlök, senap och soja – och så skjuts in i ugnen! Serveras med kokt ris blir det en fenomenal kycklingrätt för alla dagar då tiden är knapp.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 4, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och skär löken i klyftor.
  3. Bryn kycklingen och löken i oljan. Krydda med salt och peppar. Lägg det i en ugnssäker form. Skär tomaterna i bitar och lägg i formen. Hacka basilikan och strö över.
  4. Vispa grädden lätt. Pressa ner vitlöken och vänd ner senap och soja, krydda med peppar. Bred grädden över kycklingen. Sätt in mitt i ugnen ca 30 minuter.
  5. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  6. Servera kycklingen med riset.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 2 tomater
  • 1/2 kruka basilika
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk senap, gärna dijonsenap
  • 1 msk soja
  • 4 port ris eller annat gryn
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2477 kJ / 593 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer