Gratinerad kassler med ananas

Ugnsgratinerad kassler med ananas som omges av krämig sås toppad med ost, blir det bättre? Medan kasslern tillagas i ugnen kokas riset och gurkan skärs i skivor. Samla familjen runt bordet och middagen är serverad!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2024

Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 förp skivad ananas (à 567 g)
ca 600 g kassler
2 dl crème fraiche
peppar
1/2 dl riven ost
1/2 gurka
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2210 KJ / 528 kCal
Fett13 g
Salt6.6 g
Kolhydrater62 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag använder mycket Philadelphiaost istället för creme fraiche, blir riktigt krämigt och gott
Ida
2025-02-15Lägg i riset i gratängen o öka mängden cremefraiche så är de perfekt 😁
Tobias
2025-02-11Inget vidare recept, blev supervattnigt och allt skar sig. Inget stort fel på smaken men inget recept jag gör igen eller rekommenderar någon annan att göra. Tyvärr.
Helena
2025-01-22