Gratinerad kassler med ananas
Ugnsgratinerad kassler med ananas som omges av krämig sås toppad med ost, blir det bättre? Medan kasslern tillagas i ugnen kokas riset och gurkan skärs i skivor. Samla familjen runt bordet och middagen är serverad!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2024
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 förp skivad ananas (à 567 g)
ca 600 g kassler
2 dl crème fraiche
peppar
1/2 dl riven ost
1/2 gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2210 KJ / 528 kCal
Fett13 g
Salt6.6 g
Kolhydrater62 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Blir extra gott att lägga till en klick Mango chutney med lite curry på. En variant av Alexanders bra förslag!
Camilla
2024-11-27Klassiskt , prövade förra gången att köra enligt recept•••• totalt smaklöst så nu körde vi ala Alexander 💪💪💪💪 klockrent
Niklas
2024-11-26Gott, snabbt & smidigt. Följde också Alexanders tips på sås!
Maria
2024-11-25