Gratinerad kassler med ananas
Ugnsgratinerad kassler med ananas som omges av krämig sås toppad med ost, blir det bättre? Medan kasslern tillagas i ugnen kokas riset och gurkan skärs i skivor. Samla familjen runt bordet och middagen är serverad!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2018
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 förp skivad ananas (à 567 g)
ca 600 g kassler
2 dl crème fraiche
peppar
1/2 dl riven ost
1 gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2538 KJ / 607 kCal
Fett22 g
Salt8 g
Kolhydrater59 g
Protein42 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Blev lika gott som jag minns det från 70-talet. Barnbarnet sa: vilken god mat och bad om påfyllning.
Lena
2024-04-05Nej, nej och åter nej. Ananasskivan ska läggas på kasslern och ostskiva på ananasen. Så är utgåbgsreceptet och så ska det förbli. Förstår inte varför ni snorungar ska ändra på allt som är bra..... 😤
Niclas
2023-09-29Receptet är bra som det är men att göra som Alexander skrev gjorde det väldigt gott! Jag gjorde utan mango chutney, jordnötter och curry pga allergier.
Viktor
2023-04-20