Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Gratinerad blomkål med kabanossen

Smakrikt och gott recept som du tillagar relativt fort. Gratinerad blomkål med kabanossen är en härligt krämig gratäng med en god smak av senap och dragon. Korven gör middagen het och effektfull.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Skölj och bryt blomkålshuvudet i buketter. Förväll buketterna i lättsaltat vatten i en gryta ca 5 min. Låt blomkålen rinna av, men spar en del av kokvattnet.
  3. Koka upp kokvattnet i en kastrull tillsammans med grädde. Red med maizenaredning. Smaka av med senap, dragon, salt och peppar.
  4. Lägg blomkålen i en ugnssäker form och häll såsen över. Strö över riven ost. Gratinera i ca 10 min.
  5. Skär kabanossenkorven i tunna skivor. Fräs korven hastigt i het stekpanna. Strö korven över gratängen och servera med bröd och skivad gurka.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 stort blomkålshuvud (à ca 600 g)
  • 2 dl kokvatten
  • 1 dl matlagnings- eller mellangrädde
  • 2 msk maizenaredning
  • 2 msk senap
  • 1 tsk dragon
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 dl riven ost
  • 250 g kabanoss
  • lantbröd
  • skivad gurka
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?