Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Gratäng med getost

Det här receptet på gratäng med getost är en underbar rätt med utsökt smak. Getost, lagrad ost och grädde gör den extra krämig och smakrik. Servera gratängen till kött och sallad så har du en förstklassig middag!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och skiva potatisen mycket fint. Riv osten. Varva potatis och ost i en lättsmord ugnssäker form och krydda med salt, peppar och riven muskot mellan varven.
  3. Strö ost överst. Häll på så mycket grädde och mjölk att det når upp till potatisen.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter i 225°C, därefter ca 50 minuter i 175°C, tills potatisen känns mjuk.
  5. Servera gratängen nygräddad till sallad och bröd.

Ingredienser

Portioner: 8
  • ca 1 1/2 kg potatis
  • 100 g getost
  • 100 g lagrad ost t ex grevé
  • salt
  • svartpeppar
  • riven muskot
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • 2 dl mjölk
Lägg till i inköpslistan