Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Gratäng med filo och feta

Mästerligt god gratäng som med hjälp av filodegen blir härligt spröd. Gratängen fylls med fyllig feta, lök, spenat, dill och persilja. Utmärkt tillbehör på sommarbuffén.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken och stek den mjuk i olja. Tillsätt spenatblad. Hacka dill och persilja och tillsätt tillsammans med salt och peppar. Ta stekpannan av värmen.
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Vispa äggen och smula ner fetaosten. Varva filodeg med spenatblandningen och äggblandningen i en smord, ugnssäker form. Översta lagret ska vara filodeg.
  4. Pensla med olja och skåra rutor. Baka ca 30 minuter i ugnen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 2 msk olja
  • 750 g färsk spenat
  • 1 knippa dill
  • 1 knippa persilja
  • 1 1/2 tsk örtsalt
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 6 ägg
  • 200 g fetaost
  • 200 g filodeg
  • 1 msk olja till pensling
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?