Gratäng med blomkål och frasigt bröd

Vi älskar rätter som lagar sig självt, och denna gratäng med frasigt bröd och blomkål gör exakt det! Smaksätt med parmesanost och rivet citronskal i äggstanningen som tillför härlig syrlighet till gratängen och toppa med hackad dragon innan servering.

Ingredienser
4 portioner
1 blomkålshuvud
2 msk olivolja
skalet av 1 citron (gärna ekologisk)
5 ägg
2 dl grekisk yoghurt (10%)
1 dl grädde
40 g riven parmesan eller annan lagrad hårdost
100 g salladsost
muskot
salt
nymalen peppar
1 knippe dragon
4 skivor dagsgammalt bröd
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2075 KJ / 495 kCal
Fett36 g
Salt2 g
Kolhydrater20 g
Protein22 g
Kommentarer
5 stVäldigt gott! Vi hade inget gammalt bröd hemma, körde utan, och fick lägga på lite tid i ugnen till totalt runt 35 min. Fräscha smaker med dragon och citron ihop.
Karin
Nej. Denna rätt kommer vi inte laga igen. Blomkålen mjuknade aldrig och äggstanningen blev inte bra. Det smakade inte illanen inte gott heller.
Christina
Ulf Jag kokade blomkålen i ett par minuter först innan jag lägger dom i ugnsformen då blev det bra
Ulf