Granité på citrus med crème fraiche och maräng

Sugen på en fräsch efterrätt? Gör granité av saftig citrus och servera med frisk crème fraiche och flarn av hemgjord maräng kryddad med svartpeppar. En oväntad och magiskt god smakkombination som garanterat gör succé hos gästerna!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020

Gör så här
04:00:00
01:00:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi879.5 KJ / 210.2 kCal
Fett11.5 g
Salt0.06 g
Kolhydrater23.8 g
Protein2.4 g
Kommentarer
8 stKan man göra den tidigare så att den är inne ett par timmar i frysen i andra omgången och sen bara lägga upp och servera?
Karin
Hej Karin! det kan bli så att den rivna citrusen fryser ihop och blir för hårt för att lägga upp om det står längre än 15 minuter i frysen. Jag tror det bästa är att följa receptet, då det är testat. Lycka till. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
Detta blev en succé som dessert i jul. Precis så där fräsch som man behöver efter att ha ätit ganska tung mat. Kul att laga också.
Maria
Kan man ha 18% creme fraiche?
Johanna
Hej Johanna! Ja det går bra. Crème fraichen ska blandas med citruskal och serveras till granitén. Hoppas du gillar den. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Blandade i lite grädde i creme fraichen innan servering plus lite florsocker för att få lite sötma. Svartpeppar på marängen var pricken över i. Ny favorit!
Christina
Bra balans med den söta marängen till det ej sötade. Använde inte svartpeppar. Körde i matbredare. Citusen behlvd
Jenny
Helt ok, men saknade sötman i crème fraîchen. Delade citrusen i halvor/fjärdedelar och tog bort kärnor innan infrysning. Rev dem sedan i matberedaren, det fungerade bra.
Anna
Gjorde detta nu nyår 2020 och var verkligen gott! Rekommenderar
Elsa
Hur undviker man kärnor och för mycket av hunnit/tråd från de frysta citrusfrukterna?
Barbara