Granité på citrus med crème fraiche och maräng

Betyg 4.5 av 5.20 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Granité på citrus med crème fraiche och maräng

Sugen på en fräsch efterrätt? Gör granité av saftig citrus och servera med frisk crème fraiche och flarn av hemgjord maräng kryddad med svartpeppar. En oväntad och magiskt god smakkombination som garanterat gör succé hos gästerna!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020

Granité på citrus med crème fraiche och maräng

Ingredienser

6 portioner
3 clementiner
2 apelsiner
2 dl crème fraiche
2 små äggvitor (à ca 30 g)
1 dl strösocker
2 krm svartpeppar

Gör så här

04:00:00
01:00:00
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

8 st
  • Kan man göra den tidigare så att den är inne ett par timmar i frysen i andra omgången och sen bara lägga upp och servera?

    Karin

    Hej Karin! det kan bli så att den rivna citrusen fryser ihop och blir för hårt för att lägga upp om det står längre än 15 minuter i frysen. Jag tror det bästa är att följa receptet, då det är testat. Lycka till. Vänliga hälsningar Leif

    ICA-köket

  • Detta blev en succé som dessert i jul. Precis så där fräsch som man behöver efter att ha ätit ganska tung mat. Kul att laga också.

    Maria

  • Kan man ha 18% creme fraiche?

    Johanna

    Hej Johanna! Ja det går bra. Crème fraichen ska blandas med citruskal och serveras till granitén. Hoppas du gillar den. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Blandade i lite grädde i creme fraichen innan servering plus lite florsocker för att få lite sötma. Svartpeppar på marängen var pricken över i. Ny favorit!

    Christina

  • Bra balans med den söta marängen till det ej sötade. Använde inte svartpeppar. Körde i matbredare. Citusen behlvd

    Jenny

  • Helt ok, men saknade sötman i crème fraîchen. Delade citrusen i halvor/fjärdedelar och tog bort kärnor innan infrysning. Rev dem sedan i matberedaren, det fungerade bra.

    Anna

  • Gjorde detta nu nyår 2020 och var verkligen gott! Rekommenderar

    Elsa

  • Hur undviker man kärnor och för mycket av hunnit/tråd från de frysta citrusfrukterna?

    Barbara

Näringsvärde per portion

Energi879.5 KJ / 210.2 kCal
Fett11.5 g
Salt0.06 g
Kolhydrater23.8 g
Protein2.4 g

Testa liknande recept

  • Mousserande clementinsorbet
    Betyg 4.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Budapestbakelse
    Betyg 4.4 av 5.34 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Frostig klementin med honungsgrädde
    Betyg 3.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Semifreddo
    Betyg 3.6 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad