Recept: Clementingranité med lagerblad
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Över 60 minuter

Clementingranité med lagerblad

6 röster

En lätt, frisk efterrätt som dessutom är enkel att göra. Pressa saften ur clementinerna och koka en lag med socker och lagerblad. Ställ i frysen och rör varannan timme tills du har en färdig sorbet!

Ingredienser

  • 1 kg clementiner (1 kg clementiner motsvarar ca 4 dl pressad saft)
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 3 lagerblad

Så här gör du

  1. Dela clementinerna i halvor och pressa ur saften.
  2. Smält sockret med hälften av saften och lagerbladen.
  3. Blanda lagen med resten av saften och häll upp i en vid bunke.
  4. Frys bunken med lagen först ca 2 timmar. Skrapa sedan upp ytan och kanten med en gaffel varannan timme till den har sorbetkonsistens.
  5. När den är helt skrapad fyll upp små glas med granitén och servera genast.

För alla

Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 portioner på ett buffébord.