Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Clementingranité med lagerblad

En lätt, frisk efterrätt som dessutom är enkel att göra. Pressa saften ur clementinerna och koka en lag med socker och lagerblad. Ställ i frysen och rör varannan timme tills du har en färdig sorbet!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela clementinerna i halvor och pressa ur saften.
  2. Smält sockret med hälften av saften och lagerbladen.
  3. Blanda lagen med resten av saften och häll upp i en vid bunke.
  4. Frys bunken med lagen först ca 2 timmar. Skrapa sedan upp ytan och kanten med en gaffel varannan timme till den har sorbetkonsistens.
  5. När den är helt skrapad fyll upp små glas med granitén och servera genast.

För alla

Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 portioner på ett buffébord.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(6)

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg clementiner (1 kg clementiner motsvarar ca 4 dl pressad saft)
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 3 lagerblad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi
740 kJ / 177 kCal
Läs mer om näringsvärden