Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grandmother's chocolate cake

Grandmother's chocolate cake är en fenomenal kaka med ljuvlig mörk choklad. Variera enkelt smaken genom att tillsätta hackade hasselnötter eller mandel i smeten. Sikta ett skirt lager florsocker över kakan före servering.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 15 skivor portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smörj en avlång bakform, ca 1 ½ liter (för 15 skivor).
  3. Blanda matfett och salt tills det blir mjukt. Rör ner hälften av sockret och äggulorna en i taget i matfettet.
  4. Hacka chokladen, finhacka eller mixa nötterna och blanda ner i smeten. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det.
  5. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vispa ner resten av sockret i äggvitorna. Vänd ner äggvitorna i smeten.
  6. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Låt kakan stå i formen ca 5 minuter innan den stjälps upp.
  7. Sikta gärna över florsocker innan serveringen.

Ingredienser

Portioner: 15 skivor
  • 150 g smör eller margarin
  • 1/2 krm salt
  • 2 dl socker
  • 5 ägg
  • 150 g mörk choklad (70%)
  • 150 g hasselnötter eller mandel
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • florsocker till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?