Gran- och enbärsmarinerad renfilé med Karl-Johansvamp, blåbärssås & selleripuré

Betyg 4.2 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Gran- och enbärsmarinerad renfilé med Karl-Johansvamp, blåbärssås & selleripuré

En fantastiskt komponerad rätt som du garanterat inte provat tidigare. Renfilé som marineras i en marinad av granskott (eller rosmarin) och enbär och serveras med blåbärssås, puré på rotselleri, stekt Karl-Johan svamp och lite blåbärsströssel på toppen.

Gran- och enbärsmarinerad renfilé med Karl-Johansvamp, blåbärssås & selleripuré

Ingredienser

4 portioner

Kött

10 granskott eller rosmarin (10 granskott motsvarar 4 kvistar rosmarin)
4 - 5 enbär
1 dl olivolja
1 msk soja
700 g renfilé
2 msk smör

Blåbärssås

4 dl blåbär
2 schalottenlökar
1/2 dl pressad citronsaft
3 msk flytande honung

Selleripuré

1/2 rotselleri
2 msk smör
2 msk vispgrädde
salt
malen svartpeppar

Karl-Johansvamp

300 g små karljohanssvampar
1 rödlök
salt
malen svartpeppar

Blåbärsströssel

1 skiva vitt bröd
1/2 msk olivolja
1/2 msk finrivet citronskal
2 msk torkade blåbär

Till garnering

extra granskott eller rosmarin

Gör så här

00:15:00
00:15:00
00:10:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Ska man verkligen bara marinera köttet i 15min?

    Anna

  • Inget salt?

    Birgit

Näringsvärde per portion

Energi2620 KJ / 626 kCal
Fett33.8 g
Salt1.3 g
Kolhydrater32.6 g
Protein44.7 g

Testa liknande recept

  • Alkoholfri GT med apelsin
    0 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad