Grahamsbullar med apelsin
Prova gärna att baka dessa mättande och lite nyttigare grahamsbullar med apelsin, vetemjöl special, jäst och sirap. Bröden är relativt lättlagade men desto mer tidskrävande, men det kan det vara värt för att få äta gott hemlagat matbröd!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2001
Ingredienser
24 st
50 g jäst
5 dl ljummen apelsinjuice
1 msk matolja
2 tsk salt
2 msk sirap
8 dl grahamsmjöl
5 dl vetemjöl (special)
Gör så här
Gör så här- texten är avsedd för 24 st bullar.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Apelsinsmaken kändes inte av speciellt mycket. Bör nog ha något starke variant av apelsinjuice. Annars var det ändå väldigt goda grahamsbullar. Jag kan hålla med om den något kortare gräddningstiden.
Sofia
2007-11-30Jag ökade jästmängden med 50% (dvs 75 gram) så bullarna jäste ganska hyfsat. Apelsinsmaken kändes knappt alls, men grahamsbröd är ju ändå alltid gott! Gräddningstiden bör enligt min mening vara 10-11 minuter, snarare än 15 minuter.
Johan
2005-08-08Inte vet jag, kanske jag gjort nåt fel, men mina bullar blev av den plattare sorten. Apelsinsmaken kände jag inte av. Detta till trots, så gick bullarna ändå att äta och de var säkert nyttiga också.
Helena
2003-12-22