Grahamsbullar med apelsin | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grahamsbullar med apelsin

Prova gärna att baka dessa mättande och lite nyttigare grahamsbullar med apelsin, vetemjöl special, jäst och sirap. Bröden är relativt lättlagade men desto mer tidskrävande, men det kan det vara värt för att få äta gott hemlagat matbröd!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 24 st bullar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här- texten är avsedd för 24 st bullar.

  1. Smula jästen i degbunken och rör ut den med lite av juicen.
  2. Tillsätt samtliga ingredienser och arbeta sist in så mycket vetemjöl att degen släpper bunken utan att kladda. Jäs degen i bunken i ca 30 minuter.
  3. Knåda degen i 5-10 minuter på lätt mjölat underlag. Sätt ugnen på 250°C.
  4. Dela degen, rulla ut två längder, 4-5 cm tjocka. Skär varje längd i ca 12 bitar och ställ dem med snittytan upp på plåt med bakpapper.
  5. Lägg handduken över och jäs på nytt i 20-30 minuter.
  6. Pensla bullarna med lite hett vatten och sätt in plåten mitt i ugnen. Grädda i 10-15 minuter eller tills bullarna har fin färg. Låt dem svalna på galler.

Ingredienser

Portioner: 24 st bullar
  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummen apelsinjuice
  • 1 msk matolja
  • 2 tsk salt
  • 2 msk sirap
  • 8 dl grahamsmjöl
  • 5 dl vetemjöl (special)
Lägg till i inköpslistan