Grahamsbullar med apelsin

Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
3
Grahamsbullar med apelsin

Prova gärna att baka dessa mättande och lite nyttigare grahamsbullar med apelsin, vetemjöl special, jäst och sirap. Bröden är relativt lättlagade men desto mer tidskrävande, men det kan det vara värt för att få äta gott hemlagat matbröd!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2001

Grahamsbullar med apelsin

Ingredienser

24 st
50 g jäst
5 dl ljummen apelsinjuice
1 msk matolja
2 tsk salt
2 msk sirap
8 dl grahamsmjöl
5 dl vetemjöl (special)

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 24 st bullar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Apelsinsmaken kändes inte av speciellt mycket. Bör nog ha något starke variant av apelsinjuice. Annars var det ändå väldigt goda grahamsbullar. Jag kan hålla med om den något kortare gräddningstiden.

Sofia

2007-11-30

Jag ökade jästmängden med 50% (dvs 75 gram) så bullarna jäste ganska hyfsat. Apelsinsmaken kändes knappt alls, men grahamsbröd är ju ändå alltid gott! Gräddningstiden bör enligt min mening vara 10-11 minuter, snarare än 15 minuter.

Johan

2005-08-08

Inte vet jag, kanske jag gjort nåt fel, men mina bullar blev av den plattare sorten. Apelsinsmaken kände jag inte av. Detta till trots, så gick bullarna ändå att äta och de var säkert nyttiga också.

Helena

2003-12-22

Testa liknande recept

Apelsinscones med katrinplommon
Betyg 1.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grahamsbröd med morötter
Betyg 3.9 av 5.
85 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Knäckebröd med smak av lakritsrot och örter
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Leifs frukostbröd med gojibär
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Morotsbröd
Betyg 4.1 av 5.
45 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Brunkans grahamsbröd
Betyg 3.1 av 5.
64 personer har röstat
Över 60 min att tillaga