Grafikbröd

Grafikbröd är ett otroligt gott och smakrikt bröd som innehåller många godsaker, bland annat katrinplommon, aprikoser, russin och linfrön som du först kokar tillsammans med rågmjöl, rågkross och vatten. Det gör det här grafikbrödet matigt och saftigt.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 1999

Ingredienser
2 bröd
100 g kärnfria katrinplommon
50 g torkade aprikoser
100 g russin (100 g motsvarar ca 1 1/2 dl)
1 l vatten
2 dl hela linfrön
5 dl fint rågmjöl
2 dl rågkross
2 dl mörk sirap
2 msk salt
ca 16 dl vetemjöl special
2 paket torrjäst
ev 100 g valnötter
Gör så här
00:10:00
00:40:00
00:30:00
00:50:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Fick tillsätta nästan 2l vatten för att få en gröt. Kan väl inte vara möjligt att 1l vatten är tillräckligt?
Susanne
2025-01-06Hej Susanne! Nu har jag provbakat brödet och jag tyckte att 1 liter räckte fint. Däremot sänkte jag tiden till 10 minuter eftersom frukten lätt bränner fast i botten. Sen har jag också minskat på mjölet för att få brödet saftigare. Oj vad gott det blir! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-01-10Supergott bröd som min dotter har bakat i många år.Nu bakar jag det också. Ett tips som jag fick är, forma till 3 limpor och lägg i 3 formar. När brödet svalnat skivar jag det innan jag fryser in.
Inez
2021-11-14Brödet blir saftigare om rågmjölet kokar med från början har jag lärt mig nu. Det är värt besväret också.
Eva-maria
2005-02-14