Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grafikbröd

Grafikbröd är ett otroligt gott och smakrikt bröd som innehåller många godsaker, bland annat katrinplommon, aprikoser, russin och linfrön som du först kokar tillsammans med rågmjöl, rågkross och vatten. Det gör det här grafikbrödet matigt och saftigt

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grovhacka katrinplommon, aprikoser och russin. Blanda hacket med vatten, linfrö, rågmjöl och rågkross i en kastrull.
  2. Koka på svag värme i 20 minuter till en gröt. Låt den svalna till ca 37°C och häll sedan upp den i en degbunke. Tillsätt sirap och salt.
  3. Blanda mjöl och torrjäst. Rör ner det till en så kladdfri deg som möjligt. Tillsätt ev även valnötterna, som ska vara grovhackade. Låt degen jäsa i 40 minuter.
  4. Knåda degen och dela den i två delar (för 2 bröd). Lägg dem i smorda avlånga 2-litersformar. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 175°C.
  6. Grädda bröden i 50 minuter längst ner i ugnen. Ta ut bröden och låt dem svalna på galler.

Ingredienser

Portioner: 2 bröd
  • 100 g kärnfria katrinplommon
  • 50 g torkade aprikoser
  • 100 g russin (100 g motsvarar ca 1 1/2 dl)
  • 1 l vatten
  • 2 dl hela linfrön
  • 5 dl fint rågmjöl
  • 2 dl rågkross
  • 2 dl mörk sirap
  • 2 msk salt
  • ca 2 l specialvetemjöl
  • 2 paket torrjäst
  • ev 100 g valnötter
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?