Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Gröt i blöt

Gröt är nyttig, gott och passar strålande att äta som stadig frukost! Den här gröten innehåller massa goda ingredienser som rågkross, kruskali, linfrön, russin, katrinplommon och fikon. Servera den varma gröten med kall mjölk och njut!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda rågkross, kruskakli, linfrön, russin, katrinplommon och fikon klippt i småbitar. Häll på vattnet och låt stå i blöt över natten.
  2. Koka ihop på morgonen till en gröt med vatten och salt. Servera gärna med mjölk.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 1/2 dl rågkross
  • 1 msk kruskakli
  • 1 msk hela linfrön
  • 1 msk russin
  • 2 katrinplommon
  • 1 fikon
  • 1 1/2 dl vatten
  • 0,8 dl vatten till kokning
  • 1 krm salt
  • ev mjölk till servering
Lägg till i inköpslistan