Gröt i blöt
Gröt är nyttig, gott och passar strålande att äta som stadig frukost! Den här gröten innehåller massa goda ingredienser som rågkross, kruskali, linfrön, russin, katrinplommon och fikon. Servera den varma gröten med kall mjölk och njut!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2010
Ingredienser
1 portioner
1/2 dl rågkross
1 msk kruskakli
1 msk hela linfrön
1 msk russin
2 katrinplommon
1 fikon
1 1/2 dl vatten
4/5 dl vatten till kokning
1 krm salt
ev mjölk till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
God, enkel och mättande gröt. Bytte ut katrinplommon och fikon mot torkad aprikos och tranbär. Inget behov av sylt eller liknande, gröten är god som den är.
Klara
2024-08-30Gröt går ju att individualisera i oändlighet. Själv föredrar jag denna gröt utan katrinplommon, russin och vattnet till kokning. Då får man en mindre söt och mer fast gröt.
Niclas
2016-03-06