Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Gräddpudding med balsamsås

Här är ett riktigt smarrigt och delikat recept på gräddpudding med balsamsås. Du serverar gräddpuddingen med balsamsåsen som du gör på russin, balsamvinäger, björnbär och honung. Garanterat uppskattat hos både vuxna och barn!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med såsen. Lägg russinen i vinägern. Låt stå och dra i minst 6 timmar. Mixa russin, vinäger, björnbär och honung.
  2. Koka upp grädde, kardemumma och socker. Låt stå på svag värme i ca 10 minuter. Sila grädden.
  3. Lägg gelatinbladet i kallt vatten i ca 5 minuter. Ta upp det och smält det sedan i grädden.
  4. Häll upp i portionsformar. Låt stå kallt i minst 5 timmar, kan förberedas dagen före serveringen.
  5. När det är dags för servering, ställ formarna i ljummet vatten, så blir de lättare att stjälpa upp. Garnera med några björnbär och gärna ett par jordgubbar. Ringla sås runt om och njut.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk hel kardemumma
  • 1 msk socker
  • 1 gelatinblad
Balsamsås
  • 1/2 dl russin
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 dl björnbär ( + några till garnering)
  • 2 msk honung
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB