Gräddkokt brysselkål med kyckling

Betyg 3.7 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Gräddkokt brysselkål med kyckling

Kyckling i ugn är en vardagsfavorit och tillsammans med krispigt baconfräs, brysselkål och grädde blir det ljuvligt. Karamelliserade plommon blir en underbar kontrast och sätter guldkant på vilken vardagsmiddag som helst.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2014

Gräddkokt brysselkål med kyckling

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis (gärna Marilyn)
500 g färsk brysselkål
ca 900 g kycklinglår
1 tsk olja
salt
peppar
2 bananschalottenlökar
140 g karré bacon
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
5 plommon
1/2 dl balsamvinäger
2 msk strösocker

Gör så här

00:25:00
00:04:00
00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Var inte säsong för plommon så jag tog katrinplommon vilket gav fin balans åt baconets sälta. Väl avvägt recept och omtyckt av familjen.

    Maria

  • Väldigt knepiga smaker. Oklart vad plommonen hade att tillföra rätten. Brysselkålsstuvningen var väldigt smaklös, baconfett var det som genomsyrade rätten. Kompletterade med vitlök och citron för att balansera upp den. Till skillnad från denna veckas soppa, som man blev långt ifrån mätt på, så blev det hur gigantiska portioner som helst av detta. Dock inte så smakfullt så det blev tyvärr mycket kvar på tallrikarna.

    Marie

Näringsvärde per portion

Energi3403 KJ / 815 kCal
Fett44.4 g
Kolhydrater58.9 g
Protein39.5 g

Testa liknande recept

  • Karré med plommonsås
    Betyg 4.3 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Plommonsylt med kanel
    Betyg 4.1 av 5.114 personer har röstat
    Receptet har 27 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Plommonmarmelad
    Betyg 4.5 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 26 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad