Gräddkokt brysselkål med kyckling

Kyckling i ugn är en vardagsfavorit och tillsammans med krispigt baconfräs, brysselkål och grädde blir det ljuvligt. Karamelliserade plommon blir en underbar kontrast och sätter guldkant på vilken vardagsmiddag som helst.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2014

Gör så här
00:25:00
00:04:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3403 KJ / 815 kCal
Fett44.4 g
Kolhydrater58.9 g
Protein39.5 g
Kommentarer
2 stVar inte säsong för plommon så jag tog katrinplommon vilket gav fin balans åt baconets sälta. Väl avvägt recept och omtyckt av familjen.
Maria
Väldigt knepiga smaker. Oklart vad plommonen hade att tillföra rätten. Brysselkålsstuvningen var väldigt smaklös, baconfett var det som genomsyrade rätten. Kompletterade med vitlök och citron för att balansera upp den. Till skillnad från denna veckas soppa, som man blev långt ifrån mätt på, så blev det hur gigantiska portioner som helst av detta. Dock inte så smakfullt så det blev tyvärr mycket kvar på tallrikarna.
Marie