Gös Ebba Brahe

Betyg 3.3 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Gös Ebba Brahe

Ett tjusigt recept på gös med potatismos. Du lagar fisken i ugn med smör, fond och vitt vin. Gör en smakrik sås av bland annat grädde, ägg och citron och servera den till gösen och det krämiga moset!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2009

Gös Ebba Brahe

Ingredienser

4 portioner

Gösfilé

600 g gösfilé
smör till ugnsformen
1 msk konc fiskfond + vatten (1 msk fond kräver 2 dl vatten)
2 dl torrt vitt vin

Sås

2 - 2 1/2 msk vetemjöl
2 msk smör
1 dl vispgrädde
2 äggulor
2 msk smör
2 1/2 msk färskpressad citronjuice
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Potatismos

1 kg potatis (mjölig sort)
2 dl mjölk
2 äggulor
2 msk smör
salt
peppar

Garnering

200 g svart trumpetsvamp (eller kantareller)
smör till stekning
1 burk kräftstjärtar (à 360 g)
dillvippa

Gör så här

00:15:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Vid min tillagning tog jag bort kräftstjärtar och adderade istället färska räkor. De färska räkorna la jag på vid garnering efter det att allt var klart i ugnen. Supergott!

    Peter

  • Det ser ut att bli riktigt gott vilket förstärks av vad näsan skickar för signaler till salivavsöndringen…

    Göran

Testa liknande recept

  • Gratinerad gösfilé
    Betyg 2.9 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gös i folie
    Betyg 2.9 av 5.45 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pastramigös
    Betyg 2 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gös på purjolöksbädd
    Betyg 2.4 av 5.40 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad