Gös Ebba Brahe

Ett tjusigt recept på gös med potatismos. Du lagar fisken i ugn med smör, fond och vitt vin. Gör en smakrik sås av bland annat grädde, ägg och citron och servera den till gösen och det krämiga moset!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2009

Ingredienser
4 portioner
Gösfilé
600 g gösfilé
smör till ugnsformen
1 msk konc fiskfond + vatten (1 msk fond kräver 2 dl vatten)
2 dl torrt vitt vin
Sås
2 - 2 1/2 msk vetemjöl
2 msk smör
1 dl vispgrädde
2 äggulor
2 msk smör
2 1/2 msk färskpressad citronjuice
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Potatismos
1 kg potatis (mjölig sort)
2 dl mjölk
2 äggulor
2 msk smör
salt
peppar
Garnering
200 g svart trumpetsvamp (eller kantareller)
smör till stekning
1 burk kräftstjärtar (à 360 g)
dillvippa
Gör så här
00:15:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
2 stVid min tillagning tog jag bort kräftstjärtar och adderade istället färska räkor. De färska räkorna la jag på vid garnering efter det att allt var klart i ugnen. Supergott!
Peter
Det ser ut att bli riktigt gott vilket förstärks av vad näsan skickar för signaler till salivavsöndringen…
Göran