Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Gorgonzolakräm på gurka med valnöt

Supergoda munsbitar får du genom att blanda gorgonzola och färskost till en kräm som du brer ut på tjocka gurkskivor. Dekorera med valnöt och smörgåskrasse samt eventuellt flingsalt just innan servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala gurka. Skär den i 2 cm tjocka skivor.
  2. Rosta valnötter i torr panna.
  3. Mixa gorgonzola med färskost till en kräm. Bre detta på gurkskivorna och dekorera med en valnöt och gärna lite smörgåskrasse. Strö ev över lite flingsalt.

Ingredienser

Portioner: 20
  • 1/2 gurka
  • 20 valnötter
  • 100 g gorgonzola
  • 3 msk färskost
  • smörgåskrasse
  • flingsalt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 203 kJ / 49 kCal
Läs mer om näringsvärden