Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Gorgonzolagratinerade musslor

Gorgonzolagratinerade musslor är en härlig rätt som känns lite lyxig. Gratinera musslor med en röra av bröd, matfett, gorgonzola, nötter och persilja och toppa med lite smör. Servera med ett gott bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt musslorna rinna av ordentligt och fördela dem i 4 ugnssäkra portionsformar (för 4 port).
  2. Hacka samman bröd, matfett, ost, nötter och persilja i en matberedare. Klicka smöret över musslorna och gratinera i 250°C, ca 10 min.
  3. Servera med kuvert- eller brytbröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk musslor i vatten (à 425 g)
  • 1 skiva franskbröd
  • 25 g smör eller margarin
  • 50 g gorgonzola
  • 1/2 dl hasselnötter
  • 1/2 dl persilja (finhackad)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?