Gorgonzolafilé
Denna makalöst goda gorgonzolafilé kommer bli en succé på festen! Tillaga din oxfilé med skivor av gorgonzolaost på en förtjusande bädd av grönsaker, skinka, grädde och persilja. Servera ihop med pressad potatis eller krispiga potatisklyftor.
Ett recept från:
Buffé nr 7, 2001
Ingredienser
4 portioner
4 skivor oxfilé (à ca 125 g)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 skivor gorgonzola (à ca 25 g)
Grönsaker
2 purjolökar
100 g champinjoner
100 g sockerärtor
50 g rökt serranoskinka
1/2 dl hackad persilja
2 dl vispgrädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag använder Cambozola i stället, mildare än Gorgonzola
Birgitta
2012-12-28Mycket gott, tänk bara på att grönsakerna krymper rejält...
Bengt
2010-01-15Bjöd på detta på nyårsafton. Det var himmelskt gott. Jag kryddade oxfilén med pepparmix, hade i mer rökt skinka än vad receptet sa, och vi hade stekt potatis till. Kommer att göra detta många fler gånger.
Bibbi
2010-01-01