Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Gorgonzolafilé

Denna makalöst goda gorgonzolafilé kommer bli en succé på festen! Tillaga din oxfilé med skivor av gorgonzolaost på en förtjusande bädd av grönsaker, skinka, grädde och persilja. Servera ihop med pressad potatis eller krispiga potatisklyftor.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryn köttet i smör i en stekpanna så att det får färg. Salta och peppra.
  2. Grönsaker: Strimla purjolöken, skiva champinjonerna och snoppa sockerärterna. Hacka skinkan.
  3. Lägg grönsaker, skinka och persilja i en ugnssäker form. Häll över grädden.
  4. Sätt ugnen på 225°C. Ugnsstek grönsakerna i 10 minuter. Rör om grönsakerna. Lägg på köttet och överst ostskivor.
  5. Stek i ugnen ytterligare ca 15 minuter beroende på hur genomstekt man vill ha köttet.
  6. Servera med potatisklyftor eller pressad potatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 skivor oxfilé (à ca 125 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 skivor gorgonzola (à ca 25 g)
Grönsaker
  • 2 purjolökar
  • 100 g champinjoner
  • 100 g sockerärtor
  • 50 g rökt serranoskinka
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 2 dl vispgrädde
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?