Gorgonzolafilé

Betyg 3.6 av 5.
30 personer har röstat
21
Gorgonzolafilé

Denna makalöst goda gorgonzolafilé kommer bli en succé på festen! Tillaga din oxfilé med skivor av gorgonzolaost på en förtjusande bädd av grönsaker, skinka, grädde och persilja. Servera ihop med pressad potatis eller krispiga potatisklyftor.

Ett recept från:
Buffé nr 7, 2001

Gorgonzolafilé

Ingredienser

4 portioner
4   skivor oxfilé (à ca 125 g)
1 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
4   skivor gorgonzola (à ca 25 g)

Grönsaker

2   purjolökar
100 g  champinjoner
100 g  sockerärtor
50 g  rökt serranoskinka
1/2 dl  hackad persilja
2 dl  vispgrädde

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
30 personer har röstat

Kommentarer

Jag använder Cambozola i stället, mildare än Gorgonzola

Birgitta

2012-12-28

Mycket gott, tänk bara på att grönsakerna krymper rejält...

Bengt

2010-01-15

Bjöd på detta på nyårsafton. Det var himmelskt gott. Jag kryddade oxfilén med pepparmix, hade i mer rökt skinka än vad receptet sa, och vi hade stekt potatis till. Kommer att göra detta många fler gånger.

Bibbi

2010-01-01

Testa liknande recept

Grillad oxfilé
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Helstekt oxfilé
Betyg 4.1 av 5.
199 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Gratäng med endiver och gorgonzola
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gorgonzolagratinerad avokado med parmaskinka
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Oxfilé tournedos
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lufttorkad skinka med ädelost och tranbär
Betyg 4.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 15 min att tillaga