Gorgonzolabiffar | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Gorgonzolabiffar

Dessa ljuvliga köttfärsbiffar gör du av en smidig färsröra på brödsmulor, ägg, köttfärs, matlagningsyoghurt och ädelost som steks i panna. Bjud på de nystekta, saftiga gorgonzolabiffarna i bröd med sallad, gurka och krispiga lökringar.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula vitt bröd i en skål. Häll på vatten. Låt stå att dra ca 10 minuter.
  2. Tillsätt ägg, salt, svartpeppar och köttfärs. Blanda ihop. Rör ner mosad eller smulad gorgonzola och matlagningsyoghurt. Blanda till en smidig färs. Forma små biffar. Stek dem i olja 5-6 min per sida.
  3. Servera biffarna i bröd med blandad sallad, små gurkor och lökringar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 skiva vitt bröd
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 500 g köttfärs
  • 100 g gorgonzola
  • 2 msk matlagningsyoghurt
  • 2 msk olja
Lägg till i inköpslistan